Pretraga

Od podneva 39 tisuća osmaša bira srednju školu: Poznato kada izlaze prve ljestvice poretka

A- A+

Za oko 39 tisuća osmaša ove srijede točno u podne započinje odabir srednjih škola u kojima nastavljaju svoje obrazovanje. Prve ogledne ljestvice bit će objavljene već večeras.

foto: Denis Gaščić|srednja.hr

Prema Odluci o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., ove srijede za osmaše započinju prijave srednjih škola u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će od 12 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive već danas, nakon 22 sata.

Prijave traju do 22. srpnja

Izdvojeni članak

Započeo je proces upisa u srednje: Osmaši, provjerite na čemu sve možete prikupiti bodove

Obrazovne programe osmaši će se moći prijavljivati sve do 22. srpnja, a iznimka su srednje škole koje zahtijevaju dodatne provjere. U takve se škole učenici mogu prijavljivati do 12. srpnja 2020, a dodatne provjere škole će održavati od 13. do 16. srpnja.

Kandidati listu prioriteta trebaju pažljivo sastaviti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote.

Do brisanja s lista kandidata koji nisu zadovoljili preduvjet doći će 21. srpnja, a dan nakon, 22. srpnja, osim što završavaju prijave obrazovnih programa započinje i ispis prijavnica. Novost od ove godine je da učenici upise mogu obaviti bez dolaska u školu jer se dokumenti koje škole traže mogu donijeti osobno ili dostaviti elektroničkim putem.

Krajnji rok za zaprimanje potpisanih prijavnica koje učenici potpisane dostavljaju razredniku je 24. srpnja, a 25. srpnja bit će objavljene konačne ljestvice poretka.

Na čemu sve možete prikupiti bodove za upis u srednju školu, provjerite ovdje.

Izračunajte bodove i pronađite srednju baš za sebe!

Online predstavljanje škola: Predstavljamo naš novi projekt koji će olakšati odabir tisućama učenika

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola.

Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap