Pretraga

Poruka jedne majke uoči referenduma postala viralna

A- A+

Referendum na zahtjev inicijative ‘U ime obitelji’ da se u Ustav unese definicija da je brak životna zajednica muškarca i žene održava se 1. prosinca 2013. U jeku rasprava o referendumu koji će ovu državu stajati 47 milijuna kuna, pismo jedne majke preplavilo je Facebook i postalo viralni hit.

hr.wikipedia.org

Referendum koji zahtijeva inicijativa ‘U ime obitelji’, koja želi da se Ustav izmijeni na način da se brak definira izričito kao zajednica muškarca i žene održat će se 1. prosinca. Taj će potez Hrvatsku i njezine građane koštati čak 47 milijuna kuna, a u vrijeme rasprava o istome Facebookom se proširila ljutita poruka jedne majke koja je u kratkom roku postala iznimno popularna i skupila mnoštvo ‘lajkova’, piše tportal. Poruku prenosimo u cijelosti.

Izdvojeni članak

Dnevnik jedne brucošice: Svađa s volonterkom ‘U ime obitelji’

‘Ništa se u Hrvatskoj nije promijenilo’

Jednom davno, prije 4 godine dok smo još bili u prvom razredu, nakon prvog sastanka roditeljskog vijeća, oduševljeno sam došla doma ispričati mužu kako sam u neko doba ravnateljevog beskonačnog monologa, prekinula ga riječima ‘OK, dosta priče, što MI roditelji točno možemo napraviti kako bi izgradili školsku dvoranu za našu školu? Neki od nas imaju veze u politici, neki su poduzetnici, ako se udružimo, za čas će naši klinci trčkarati adekvatnim prostorom, a ne lomiti vratove između klupa po učionicama.

‘Gospon suprug me pogledao onako kako samo supruzi stariji 13-ak godina od svojih odabranica mogu, nasmijao se i rekao: ‘Ljubavi, ta dvorana se gradi otkad sam ja bio u osnovnoj. Zaboravi. Neka trči po vrtu s psom ili ćemo mu naći neku sportsku aktivnost.’

Ništa se od onda nije promijenilo. Osim što bezbroj hrvatskih potomaka i dalje izvode ‘tjelesni’ u malim učionicama, osim što neki od njih ni nemaju adekvatne učionice, osim što je mnogo njih izgubilo bitke s opakim bolestima koje ne biraju dob i spol…

Izdvojeni članak

Na pomolu referendum: ‘U ime obitelji’ skupili 380 tisuća potrebnih potpisa

Ništa se u Hrvatskoj nije promijenilo osim što su režije narasle za x posto, cijene goriva mnoge natjerale na švercanje tramvajima…Bolnice su i dalje iste, ‘ambulante’ također, mjesta u vrtićima i staračkim domovima nema ni ‘za lijek’, dječji domovi i azili za životinje vrve jadnim, napuštenim dušama, u dućanima je sve više artikala zaštićeno plastičnim, neprobojnim kutijama, a sve više mladih, sve očajnije i iskrenije želi pobjeći odavde.

‘Ovom zemljom vladaju sebični mediokriteti, oportunisti i dupelisci’

Ništa se u Hrvatskoj nije promijenilo osim što nam je zadnjih dana vrlo eksplicitno dokazano da ovom zemljom vladaju sebični mediokriteti, oportunisti i dupelisci, ta tisućljetna sekta koja oko sebe okuplja naivno i još naivnije stado podjednako sebičnih oportunista koji dalje od svog nosa ne žele, niti mogu vidjeti.

1. 12. ove godine, svjedočit ćemo valjda najvećem porazu humanosti ove nacije, najvećoj krizi morala i najvećem licemjernom oportunizmu.

Izdvojeni članak

Studenti se suprotstavili inicijativi ‘U ime obitelji’ i postavili svoje štandove

Za 47 milijuna kuna, koliko će sve nas stanovnike ove vukoje….koštati taj besmislen i nepotreban potez penkalom, u Ustav ćemo zapisati nešto što je samim činom rođenja garantirano svakoj osobi na ovom planetu, upravo Ustavom!

‘Sram me zemlje u kojoj živim’

Za 47 milijuna kuna, penkalom ćemo svima onima drukčijima od nas, referendumom reći: ‘Tko vas je.. tako poremećene, što se niste rodili ovako savršeni i vrijedni života i ljubavi kao ostatak civilizacije.’47 000 000 kuna. 47 milijuna kuna. Četrdeset i sedam milijuna kuna. 47 bolnica. 47 vrtića. 47 škola. 47 staračkih domova. 47 dječjih parkova. 47 obrta. 47 firmi.Minimalno 47 načina za riješiti minimalno 47 problema koji se tiču cijele nacije.

Izdvojeni članak

Zagreb Pride reagirao na ‘U ime obitelji’: ‘Ovo je diskriminacija’

Međutim, hrvatska javnost će zaključno sa 1. prosincem u vjetar baciti 47 milijuna kuna, 47 milijuna snova i 47 milijuna epiteta kojima bi mogli opisati što to uopće čini čovjeka čovjekom, a narod narodom.

Još jednom me beskrajno sram zemlje u kojoj živim, sram me i tužna sam zbog svih onih koji su dali život za zemlju kojom danas tako okrutno upravljaju oni kojima ljudski život ne znači ništa, a najviše me sram što moram pogledati svom djetetu u oči i reći mu, bez imalo patetike: ‘Bježi odavde, čim prije…’

1. 12. 2013. PROTIV

Maja Mačković i Tomislav Mačković. U ime našeg sina koji bi sutra mogao voljeti nekog ‘krivog’.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap