Pretraga

U Republici Srpskoj zatvorili sve škole i fakultete, a naš ministar Božinović otkrio možemo li to očekivati i u Hrvatskoj

A- A+

Iduća tri tjedna bit će zatvorene sve škole i svi fakulteti u Republici Srpskoj. Odlučila je to Vlada tog entiteta kako bi učenike, studente i nastavnike zaštitila od širenja koronavirusa. Naš ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, s druge strane, kaže kako za Hrvatsku zatvaranje škola u ovom trenutku nije opcija. Ipak, postoji mogućnost da u nekim županijama škole neće raditi.

CDC, Unsplash

Sve osnovne i srednje škole te javni i privatni fakulteti u Republici Srpskoj zatvaraju se na najmanje 21 dan, objavili su danas bosanskohercegovački mediji.

Vrtići ipak rade

Izdvojeni članak
učionica

Krizni stožer u Istri traži zatvaranje vrtića, škola i fakulteta zbog koronavirusa!

Kako javlja Avaz, tu je informaciju nakon sastanka s epidemiološkom službom objavio premijer Radovan Višković.

Škole i fakulteti zatvaraju se sutra, a odluka bi trebala biti na snazi najmanje do 30. ožujka.

– U tom periodu, dakle do 30. ožujka, zabranjuju se sva javna okupljanja na području Republike Srpske,  rekao je Višković.

Međutim, dodao je da se vrtići ipak neće zatvarati, ali će biti pojačane kontrole.

– Ovo nije dramatična situacija, već se radi samo o preventivnim mjerama kako se virus ne bi širio, zaključio je Višković, prenosi Avaz.

Zatvaranje vrtića, škola i fakulteta danas je zatražio i krizni stožer Istarske županije, a ministrica Blaženka Divjak još prošlog je tjedna obznanila kako će se nastava, u slučaju zatvaranja škola, održavati online.

‘Postoji mogućnost da se zatvore škole u nekim dijelovima Hrvatske’

Međutim, ministar unutarnjih poslova i predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović za N1 kaže kako za Hrvatsku tu ovom trenutku nije opcija. Ipak, ostavio je otvorenom mogućnost da se u dijelovima Hrvatske obustavi redoviti rad obrazovnih ustanova.

– Županijski stožeri civilne zaštite organizirani i formirani po istom obrascu kao i Nacionalni stožer, stoga, oni mogu donositi takve odluke i ne moraju čekati nikoga drugog. Kao i u Europi, i u Hrvatskoj je od regije do regije razlika u ugroženosti koronavirusom. Nacionalni stožer civilne zaštite svakoga dana razgovara o tim stvarima i donosi pravovremene odluke, mjere i preporuke, poručio je Božinović za N1.

U Republici Srpskoj zatvorili sve škole i fakultete, a naš ministar Božinović otkrio možemo li to očekivati i u Hrvatskoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap