Pretraga

Stipendije od 18.000 kuna dodjeljuju se mladim osobama s invaliditetom

A- A+

Sjajne vijesti stižu iz HSM informatike. U sklopu provedbe programa društvene odgovornosti, odlučili su dodijeliti dvije stipendije za mlade s invaliditetom. U konkurenciju za dvije stipendije od po 1.500 kuna mjesečno ulaze učenici i studenti s invaliditetom. Period stipendiranja traje godinu dana.

Foto: Srednja.hr

– U HSM-u su svjesni da su osobe s invaliditetom suočene s nizom fizičkih i simboličkih prepreka, a to se pogotovo odnosi na mlade osobe s invaliditetom koje se nalaze u procesu školovanja koji sa sobom donosi niz specifičnih prepreka i potreba. Ono na što smatraju da mogu utjecati je povećanje standarda te poduprijeti učenike i studente kako bi se povećale šanse za uspješan završetak školovanja i zapošljavanje, istaknuli su nam iz HSM informatike.

Nadaju se kako će ovaj natječaj pomoći podići društvenu svijest o invalidnosti te osnažiti zajedništvo, solidarnost i vjeru kako udruženim djelovanjem i zajedničkim snagama svi možemo biti nositelji promjena nabolje. Zbog toga je HSM informatika odlučila pokrenuti natječaj putem kojeg dodjeljuje dvije učeničke odnosno studentske stipendije u iznosu od 1.500 kn za mlade osobe s invaliditetom u trajanju od godinu dana.

Natječaj je otvoren od 7. rujna do 20. rujan, a više o formalnim i sadržajnim uvjetima, kao i načinu prijave možete pronaći na ovoj poveznici.