Pretraga

Štrukle, tabletići i naljepnice na vratima: Sve to moći će se vidjeti u novoj hrvatskoj horor igrici

A- A+

Hrvatski indie studio Misfit Village objavio je trailer svoje nove horor avanture Go Home Annie. Igra će se igrati u prvom licu, a trailer otkriva malo više od prvih kadrova, koji su dali naslutiti kako se radi o igrici smještenoj u prepoznatljivom okružju običnog hrvatskog sela. Igra je predviđena za PC a njen izlazak očekuje se krajem ove godine.

Horor igrice, kao žanr, uživaju veliku popularnost kod gejmera. Zanimljivi zapleti i napeti gameplay ono je po čemu se ističu, a sada se i jedan domaći studio odlučio na izradu horor igrice. Indie studio Misfit Village, stanar Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1, razvio je igricu Go Home Annie, a sada se pojavio i trailer. Ova horor avantura igrat će se u prvom licu na PC platformama, a studio je dobio financijska sredstva Hrvatskog audiovizualnog centra za njeno razvijanje.

Prvi kadrovi igrice poznati su već neko vrijeme, a trailer otkriva nove detalje. U Go Home Annie radnja se odvija u jednoj kući na području Žumberačkog gorja smještenoj u svijetu SCP Foundationa, fiktivnoj organizaciji poznatoj u gaming svijetu po radu hvatanja i dokumentiranja paranormalnih pojava. Glavni lik igrice Annie agentica je tajne organizacije čiji je zadatak testirati umjetno razvijene paranormalne događaje.

Naravno, to je tek površinski zaplet, prava priča rasplitat će se kako igrač bude rješavao zagonetke i razgovarao s nadnaravnim entitetima. Igrica prigodno donosi i hrvatske autentične motive, koji će biti okosnica igre. Tako će se igrači susresti sa štruklama na stolu, tabletićima i naljepnicama nakon svećenikove posvete kuće, a to su samo neki koje se na prvu može zamijetiti. Ako vas je slika na prvu zavarala, uvjeravamo vas da se stvarno radi o videoigrici. Posvećenost detaljima postignuta je tehnikom fotogrametrije, pri čemu su njeni autori skenirali stvarnu kuću u kojoj je smještena radnja ove igrice.

Developeri Misfit Villagea obećavaju uvrnuto horor iskustvo s više opcionalnih puteva u nivou, pa čak i segmente vožnje kroz magloviti krajolik. Videoigra je najavljena za PC, a okvirni datum izlaska je kraj 2022. godine

Go Home Annie (5)
Share via
Copy link
Powered by Social Snap