Pretraga

Student izbacio roditelje iz stana zbog korištenja njegove X-ice

A- A+

Nakon duge svađe student Ivan H. (23) izbacio je iz stana svoje roditelje, izvještava zagrebačka policija. Razlog preprike je što je njegova majka stalno koristila njegovu X-icu, a tata je radio u call centru jedne velike telekomunikacijske tvrtke preko njegovog studentskog ugovora.

Izdvojeni članak

Ostvarite pravo za veći iznos na X-ici

Izdvojeni članak

Gdje sve možete kupovati s popustom na X-ice


Od policije smo saznali da se Ivan svađao sa svojim roditeljima cijeli Uskrs, a u ponedjeljak ujutro im je spremio stvari i pokazao izlazna vrata stana na zagrebačkoj Trešnjevci. Vlasnici stana su roditelji, ali to Ivana nije spriječilo da iskaže svoje nezadovoljstvo na ovako radikalan način.

– Dok sam se pripremao za državnu maturu roditelji su zadovoljno trljali ruke i govorili da će sada cijela obitelj moći jesti na moju X-icu, te da će otac Pero moći raditi na moj studentski ugovor. Nisam mario za to jer sam se pripremao za maturu, a realnost mi je udarila u glavu na prvoj godini ekonomije.

Ivan je za srednja.hr rekao kako nema menze koju njegova mama nije posjetila, te da je vrlo često znao ostajati bez novaca na X-ici već nakon desetak dana na što se njegova mama jako ljutila. Morao je prijaviti mjesto prebivališta kod rođaka u Vrlici kako bi si povećao mjesečni iznos za prehranu.

Sve bi to još bilo u redu da njegov otac Pero nije radio u najmanje tridesetak tvrtki na području Zagreba.

– Kada se pogledaju moji ugovori, ispada da sam radio za sve telekomunikacijske firme, banke te skladišta koja postoje u Zagrebu. Nije mi jasno kako su te tvrtke dopustile sjedom čovjeku od 60 godina da radi na studentski ugovor, ali očito im je to financijski odgovaralo. Prekipjelo mi je kada sam u šestom mjesecu prošle godine morao odnijeti potpisati ugovor da sam čistio snijeg za zagrebački holding, a vani je bilo preko 30 stupnjeva.

Djevojka na šalteru samo mu se nasmijala i rekla da je toliko snijega
napadalo u Zagrebu da je on već trideseti koji je došao taj dan s istim
ugovorom. Otac mu je rekao da ga ne pita puno u vezi tog ugovora, nego
da ga samo odnese. Tada je odlučio da se nešto mora promijeniti u
njegovom životu, te je do danas skupljao hrabrost da istjera roditelje
iz stana.

Priznaje da mu se bilo teško odvojiti od roditelja, ali isto je tako sretan što će moći koristiti svoju X-icu.

Neslužbeno
smo saznali da se njegovi roditelji sele u Mostar te da su već stavili
oglas u novine da traže studenta ili studentica koji bi ih primio za
stalno. Vjeruju da će na Sveučilištu u Mostaru imati više sreće i
razumnije dijete.