Pretraga

Studenti, prijavite se na online školu fotografije i učite od svjetski poznatih fotografa

A- A+

Program za razvoj studenata kojeg organizira Canon podržava novu generaciju kreativnih pripovjedača. Polaznike čekaju savjeti, recenzije portfelja i mentorstvo „jedan na jedan“ na svjetskoj razini koje nude cijenjeni profesionalci iz branše. Imat će i nenadmašan pristup inspirativnim predavanjima, prezentacijama i govornicima, pri čemu se već drugu godinu za redom sve događa digitalno. Prijavite se ovdje.

program za razvoj studenata

Program za razvoj studenata kojeg organizira Canon podržava novu generaciju kreativnih pripovjedača | Foto: Canon Europe

Canon Europe najavljuje Program za razvoj studenata za 2021. godinu koji bilježi svoju petu godinu postojanja. Canon će od 1. do 4. rujna 2021. ponuditi 250 studenata iz cijele Europe, s Bliskog istoka i iz Afrike ekskluzivnu priliku sudjelovanja u specijaliziranom obrazovnom programu namijenjenom unaprjeđenju sposobnosti vizualnog pripovijedanja i karijera studenata.

Da biste se prijavili za sudjelovanje u Canonovu Programu za razvoj studenata za 2021. ili vidjeli kriterije za sudjelovanje, posjetite web-mjesto.

Važnost fotografije i podržavanja fotografskih zvijezda u usponu postala je ove godine očitija nego ikad prije jer fotografija ima snagu oblikovati percepciju svijeta, ispričati priču i ući u povijest. Prijave za drugo digitalno izdanje Razvojnog programa za studente počele su 1. travnja 2021., a sudionici će dobiti priliku da im neka od najutjecajnijih imena svijeta fotografije pregledaju portfelj i pomognu im na putu da postanu mladi profesionalci.

Svaki student dobit će tijekom ljeta mentora i s njim osobno vrijeme namijenjeno pripremi prije samog postupka procjenjivanja moderiranih portfelja tijekom grupne seanse recenziranja u rujnu. Ove će godine stručni voditelji biti neki od najpoznatijih svjetskih profesionalaca iz svijeta fotografije, uključujući Canonove ambasadore kao što su vizualna umjetnica Laura El-Tantawy i dvostruki dobitnik Pulitzerove nagrade za fotoreporterstvo Muhammed Muheisen.

Program će osim recenziranja portfelja obuhvaćati i niz inspiracijskih predavanja koja će digitalno održati poznati stručnjaci – fotografi, fotourednici i izdavači. Oni će podijeliti praktične savjete te svoja razmišljanja i perspektive o trendovima i novostima u branši.

Bivši polaznici stvaraju izvanredne karijere

Od 2017. više od 800 studenata prošlo je kroz Program, a rezultat su i neke prave priče o uspjehu koje su bile odskočna daska izvanrednim karijerama. Jedna od bivših polaznica Ksenia Kulešova (2017.), koja je nakon Programa postala uspješna fotoreporterka, radi za novine kao što su The New York Times i The Wall Street Journal, dok je Michele Spatari (2018.) nagrađivani dokumentaristički fotograf i fotograf vijesti za AFP te autor nekih od najpoznatijih snimki događaja iz nedavne povijesti, uključujući pandemiju Covid-19. Nakon sudjelovanja u Programu oboje fotografa postali su Canonovi ambasadori.

Ksenia Kulešova, bivša sudionica Programa i Canonova ambasadorica, objasnila je kako joj je program koristio.

– Canonov Razvojni program za studente dobar je način da mladi fotografi steknu iskustvo kroz učenje od profesionalaca u branši i druženje s njima. Tijekom svog sudjelovanja u programu naučila sam kako bolje prezentirati i promovirati uratke, ali sam ih naučila i koristiti kako bih razmislila o svojem iskustvu i motivirala se.

Susie Donaldson, direktorica ITCG europskog marketinga za Canon EMEA, rekla je da im je cilj podržati buduće fotografe u izgradnji karijere.

– Približavajući se petoj godini postojanja Canonova Razvojnog programa za studente, nestrpljivi smo da poželimo dobrodošlicu novoj generaciji kreativnih pripovjedača. U sklopu inicijative Future Focus (Fokus na budućnost), Canonova specijaliziranog programa za pretvaranje mladih talenata u profesionalce, želimo podržati buduće fotografe dajući im alate, znanje i priliku za napredak u karijeri i unaprjeđivanje vještina.

program za razvoj studenata
Share via
Copy link
Powered by Social Snap