Pretraga

Stvari oko kojih se ne vrijedi živcirati ovog ljeta

A- A+

Stres se obično podmuklo prišulja i udari nas onda kada ga najmanje očekujemo. Došlo je ljeto, školske i studentske obaveze trenutno su daleko, a opet postoje zamke koje dopuštaju da nas nešto pritišće. Ljeto bi trebalo biti bezbrižno i lagano, stoga se prestanite živcirati oko nekih stvari.

Završili ste s obavezama i sada se možete posvetiti samo ljetu, druženju i zabavi, a opet vas nešto tišti i živcira. Nepotrebno, jer ne smijete dozvoliti da vas nevažne stvari sabotiraju pri uživanju u najopuštenijem dijelu godine. Evo o kojim stvarima ovog ljeta ne biste trebali brinuti.

Izdvojeni članak

Ljeto se bliži, a niste skinuli višak kilograma

Nitko ne vidi vašu kilu viška

Danima ste sjedili za stolom više sati u komadu i spremali ispite, usput jedući i pijući sve što vam je došlo pod ruku, što je možda rezultiralo pokojim kilogramom viška. Ipak, otjerajte tjeskobu koja dolazi razmišljanjem o savršenom bikini tijelu i prestanite brinuti. To što vi vidite vjerojatno drugi ne vide, pa ne dajte da vas sitne nesavršenosti spriječe da uživate s društvom na plaži i opustite se. Isto vrijedi i za vaš ten. Budući da ste vrijeme provodili učeći, normalno je da niste preplanule puti koju mnogi priželjkuju. Ni to nije ništa strašno, izađite na plažu i potamnite prirodnim putem ako to želite, a okanite se solarija i sprejeva za samotamnjenje.

Ljeto je vrijeme za ljubavne avanture, a koliko god one bile zanimljive, ne moraju se zaista dogoditi kako bi vam ljeto bilo ispunjeno. Koliko god da može biti slatko imati ljetnu avanturu, ni svakodnevna zabava s bliskim društvom ne vrijedi ništa manje. Uostalom, možete se posvetiti samo sebi ili višak vremena provesti sa svojom obitelji.

Izdvojeni članak

Ultimativni hitovi za nadolazeće ljeto

Budite malo offline

Neki misle da bi bilo pametno da pročitaju nešto literature koja ih čeka na sljedećoj godini fakulteta ili škole. Nemojte to raditi. Čemu se već pripremati kad ćete imati dovoljno vremena kad godina počne? Opuštajte se radije knjigama koje vas zanimaju trenutno, i ne brinite o tome hoćete li stići pohvatati svo gradivo kada dođete na faks.

Društvene mreže oduzimaju mnogo vremena, pa se stoga probajte na neko vrijeme isključiti. Isprva će vam se činiti kao da vam nešto fali, no ubrzo ćete vidjeti da postoji život, događaji i ljudi i izvan ekrana računala. Komunikacija licem u lice uvijek je bolja od tipkanja u chat prozorčić, a iskren osmijeh uživo vrijedi više od smajlija na ekranu.

Dosada je podcijenjena

Kad ne znate što bi sa sobom i svojim vremenom, ne razbijajte glavu. Raditi baš ništa također ima svoje čari, stoga ne trebate planirati cijeli dan s nekim aktivnostima. Nema ništa loše u tome da malo uživate u dosadi, umjesto da konstantno pratite dnevni raspored.

Izdvojeni članak

Ljeto bez mora: Zagreb nudi sve što možete poželjeti

Neki nemaju te sreće da si priušte dosadu, jer imaju ljetni posao koji im to ne dozvoljava. Iako ste možda pomalo ljubomorni na svoje prijatelje koje po cijeli dan leže na plaži i zabavljaju se, nemojte biti tužni. Budite sretni zbog iskustva koje stječete i novca koji ćete zaraditi, i priuštiti si njime neko zadovoljstvo koje prije niste mogli. Isplatit će vam se sigurno.

Ne precijenjujte tuđe živote, i ne podcjenjujte vlastiti

Mnogi imaju potrebu da se početkom godine na školu ili fakultetu pojave totalno obnovljeni-s novom garderobom, frizurom ili grupom prijatelja. Ne mijenjajte se kako biste se prilagodili nekome drugome. Ukoliko imate potrebu za tim, učinite to, ali tako da to i dalje budete vi. Također, ne patite za tim da se morate zabavljati ludo kao i svi ostali oko vas. Društveni mediji na neki način mnoge uspijevaju uvjeriti kako je drugima bolje nego nama, iako za to uopće nema razloha. Lako je učiniti vlastiti život savršenim na Facebooku i Instagramu, no vjerujte nam da su sve slike, statusi i objave precizno promišljeni kako bi vam netko pokazalo koliko je njima zapravo super u životu. Umjesto na tuđi, fokusirajte se na svoj život, a zabava će doći sama od sebe.