Pretraga

Tinejdžerica dadiljanjem zarađuje 500 tisuća dolara godišnje

A- A+

Kako uspješno spojiti rad i školu, otkrila je Noa Mintz, petnaestogodišnja djevojka koja živi, radi i školuje se u New Yorku. Ima vlastitu agenciju za dadilje, zarađuje više od 500 tisuća dolara godišnje, a taj joj je posao pomogao i da postane bolja u školi.

Noa Mintz (Foto: CNN)

U američkim televizijskim serijama i filmovima za tinejdžere često možemo vidjeti da mnoštvo mladih u SAD-u svoj džeparac zarađuje dadiljanjem. Ova je djevojka taj posao od džeparca dovela do vlastite tvrtke. Naime, ona je otvorila vlastitu agenciju za čuvanje djece od koje godišnje zarađuje 500 tisuća dolara. Njezina agencija ‘Nannies by Noa’ posluje već tri godine , a usluge čuvanja djece koristilo je više od 190 roditelja.

Izdvojeni članak

Evo što uspješni ljudi rade prije spavanja

Prvo je tražila dadilju za – sebe

Njezin je posao počeo spontano – majka ju je zamolila da pronađe dadilju za njihovu obitelj. Noa ima još troje braće i sestara, stoga im je takva pomoć bila nužna. To joj je pošlo za rukom, stoga je odlučila pomoći i majčinim prijateljicama. Noa je tada pohađala 7. razred osnovne škole, a traženje dadilja za različite obitelji smatrala je zabavnim.

– Nisam očekivala uspjeh, ali sam odlučila pokušati, rekla je za CNN.

Da bi mogla posvetiti se školi, Noa je prošle godine zaposlila direktoricu koja vodi agenciju. Tvrtka trenutno ima 25 stalno zaposlenih dadilja te njih 50 koje roditelji mogu angažirati po potrebi.

– U početku nisam naplaćivala dovoljno. Čak su mi i sami klijenti rekli da bih trebala naplaćivati znatno više, rekla je Noa.
Danas naplaćuje 15 posto od godišnje plaće svake babysitterice, a početna plaća u New Yorku je 50 tisuća dolara godišnje.

Izdvojeni članak

Mladi i uspješni 2014: Oni su se probili unatoč preprekama

Ovo iskustvo dalo joj je samopouzdanje i pomoglo u školi

Kao tinejdžerica nije imala vlastiti novac koji bi uložila u otvaranje ove agencije, stoga joj je početku kapital posudio otac koji je i registriran kao vlasnik. On inače vodi vlastito privatno dioničko društvo i očekuje da mu se uloženi novac, kao i u svakom drugom ulaganju – vrati. S obzirom na uspjeh koji Noa postiže sa svojim agencijom, čini se da neće dugo morati čekati na povratak investicije.

O planovima za budućnost Noa još ne razmišlja. Želja joj je najprije završiti srednju školu. Iskustvo otvaranja i vođenja vlastitog posla uveliko joj je pomoglo u njezinom školovanju, točnije u izgradnji sampouzdanja.

– Nisam odlikašica i definitivno sam se mučila sa školom, ali nakon što sam izgradila vlastiti posao, shvatila sam da biti nadaren za učenje nije isto kao i imati nos za posao. Iskoristila sam priliku da mi posao pomogne da dobijem više samopouzdanja u školi”, rekla je Noa.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap