Pretraga

U današnjem potresu oštećena škola: Učenici će kraj godine morati dočekati online

A- A+

Osnovna škola Vrpolje kraj Šibenika oštećena je u jutrošnjem potresu. Učenici su poslani kućama te će kraj školske godine dočekati uz online nastavu. Stradao je i dio zgrade Prometno-tehničke škole u Šibeniku, koji se do obnove neće koristiti.

Oštećenja na školi u Vrpolju | screenshot: N1

– Vidljiva su velika oštećenja, otpala je žbuka sa stropa. Oštećenja su na spoju zida i plafona duž cijele zgrade, u zbornici oštećen zid, na cijelom prvom katu oštećenja, i u zgradi gdje se nalazi razredna nastava otpao je velik komad žbuke. Pao je na klupu, sreća da djeca nisu bila u školi. Tim je riječima Stipe Komadina, zamjenik ravnatelja OŠ Vrpolje za N1 opisao stanje škole nakon potresa.

Sva sreća da su vježbali evakuaciju

Potres magnitude 4.7 koji je jutros u 5.59 pogodio šibensko područje ostavio je štetu i na vrpoljskoj osnovnoj školi. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja kažu kako je stradala još jedna škola.

– Prema informacijama kojima raspolažemo, škole na području Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije provele se tijekom proteklih mjeseci, u skladu s naputkom Ministarstva od 14. siječnja, vježbe evakuacije, a prema informacijama koje smo dobili od škola i Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika, stradala je zgrada Osnovne škole Vrpolje i zgrada Prometno-tehničke škole u Šibeniku, poručuju iz Ministarstva.

Otkrivaju kako su u Osnovnoj školi Vrpolje oštećene tri od četiri zgrade koje pripadaju matičnoj školi, a najviše je stradala najstarija zgrada, sagrađena prije 80 godina. U navedenoj zgradi su učionice predmetne nastave i uredski prostori. Komad stropa, dodaju, urušio se u drugoj zgradi, u kojoj se održava nastava za učenike od I. do IV. razreda, a popucali su i zidovi na trećoj zgradi.

U Šibeniku neće koristiti dio zgrade

– Prema riječima gospodina Stipe Komadine, zamjenika ravnateljice, na sastanku s gradonačelnikom Grada Šibenika, dogovoreno je da će se do kraja nastavane godine nastava za sve učenike matične škole održavati na daljinu, a za učenike Područne škole Perković u školi, jer zgrada područne škole nije stradala u potresu, ističu iz MZO-a.

Ravnatelj Prometno-tehničke škole Šibenik, dodaju, primijetio je u jednom dijelu objekta lagano napuknuće na stropu te je županija uputila statičare i stožer civilne zaštite da hitno pregledaju objekt. Do daljnjega učenici i nastavnici preventivno neće koristiti taj dio objekta. Druge škole do sada nisu prijavile štetu.

 

 

 

Copy link
Powered by Social Snap