Pretraga

[VIDEO] Japanski učenici došli u Hrvatsku pa gimnazijalce oduševili fantastičnim nastupom

A- A+

Glazba, promocija srednjoškolskih pjevačkih zborova te upoznavanje različitih kultura i običaja – sve to bila je svrha međunarodnog susreta koji se proteklih dana odvio u Gimnaziji Sesvete. U toj su školi gostovali učenici japanske srednje privatne škole Kinjo Gakuin iz Nagoye, a posebno je ostao zapažen fantastični nastup zbora učenica.

Screenshot: Facebook

Učenici i nastavnici Gimnazije Sesvete i japanske privatne škole Kinjo Gakuin iz Nagoye na prvi pogled nemaju puno toga zajedničkog. No, jednim neobičnim susretom krajem prošloga tjedna upoznali su kulture i običaje koji se njeguju u zemlji onih drugih. Naime, učenici iz Japana u sesvetsku su gimnaziju stigli na međunarodni susret čija je svrha bila glazba i promocija srednjoškolskih zborova.

Posebno je zapažen fantastični nastup japanskih učenica, koje su osim vokalnih u jednom trenutku pokazale i svoje izvanredne plesačke sposobnosti. Kako je izgledala atmosfera u Gimnaziji Sesveta, možda najbolje da prosudite sami.

Kako su priopćili iz Gimnazije Sesvete, uz prezentacije Hrvatske i Japana, škola i oblika obrazovanja, učenici su sudjelovali u raznim radionicama, poput radionice kaligrafije, pisanja glagoljice te izrade tradicijskih ogrlica. Gimnazija Sesvete japanskim je učenicima predstavila svoje osobitosti kao što su sportske aktivnosti, dramska, zborska, medijska nastava i nastava različitih jezika. Vrhunac posjeta bio je prijateljski koncert zborova dvaju škola održan u zagrebačkom Kinu Europa.

– Ovaj posjet našoj školi prekrasno je iskustvo s prekrasnim ljudima koji su toliko dragi, puni topline i skromnosti. Jako su se trudile pričati hrvatski. Čak su si na nekoliko papira prevele neke naše najčešće fraze, a kada su saznale da je našem prijatelju rođendan na dan koncerta, donijele su mu čestitke i poklone. Bilo je lijepo vidjeti kako glazba razbija sve prepreke u komunikaciji i kulturi. Unatoč različitostima odlično smo se slagali. Zato se iskreno nadamo ponovnom susretu. Možda nas put u nekoj skorijoj budućnosti odvede baš u Japan, opisala je svoje iskustvo maturantica Gimnazije Sesvete, Lucija Ivančić, u eseju objavljenom na stranicama škole.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap