Pretraga

[VIDEO] Pogledajte atmosferu s učeničkog prosvjeda desetljeća

A- A+

Tko je bio na zagrebačkom prosvjedu za klimu u petak, 15. ožujka, pričat će o tome još dugo. Učenici zagrebačkih škola okupili su se na Europskom trgu i kratkom, ali vrlo glasnom, šetnjom do Markovog trga pokazali su da brinu o svojoj budućnosti. Time su se priključili globalnom pokretu Fridays for future, koji želi svjetske vođe potaknuti na brzu reakciju i dovođenje politika koje se tiču ljudskog utjecaja na klimu. Bili smo u Zagrebu i snimili jedan od najvećih učeničkih prosvjeda ovog desetljeća.

foto: Dominik Smolak|srednja.hr

Premda se od ovog prosvjeda nije očekivalo puno, učenici su dokazali suprotno. Oko 2.000 učenika u Zagrebu i preko tisuću u Splitu, Osijeku, Varaždinu, Puli, Križevcima, Belom Manastiru i na Visu, izrazili su svoju zabrinutost glede klimatskih promjena, ali i sporim promjenama koje politika donosi. Bili smo na prosvjedu u Zagrebu i snimili ovaj vrlo glasan i energičan prosvjed, o kojem će se sigurno još pričati.
____________________________

Portal srednja.hr u ponedjeljak 18. ožujka u 18h organizira tribinu [Kazalište i mladi] Mogu li učenici spasiti Zemlju? Više informacija o tribini pročitajte ovdje.

[VIDEO] Pogledajte atmosferu s učeničkog prosvjeda desetljeća
Share via
Copy link
Powered by Social Snap