Pretraga

Zagrebačka županija zapošljava čak 138 pomoćnika u nastavi: Požurite, rok za prijavu je kratak

A- A+

Zagrebačka županija objavila je ovih dana javni poziv za zapošljavanje 138 pomoćnika u nastavi za rad sa 155 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije. Pomoćnici u nastavi mogu se zaposliti u školama koje su partneri u projektu ‘Prsten potpore’, a prijave se podnose školama i otvorene su do 16. kolovoza 2019. godine.

Screenshot: YouTube

Projektom ‘Prsten potpore’ predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.

Izdvojeni članak

Nakon tri godine čekanja, konačno donesen Pravilnik o pomoćnicima u nastavi

Prema ovogodišnjem javnom pozivu koji je raspisan ovih dana, pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 29 osnovnih i šest srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati), odnosno na puno radno vrijeme.

– Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2019./2020. i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete vidjeti ovdje. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete navedene u Javnom pozivu da se prijave na natječaje škola, priopćili su iz Zagrebačke županije.

Dodaju, sam projekt ‘Prsten potpore’ u Zagrebačkoj županiji provodi se petu godinu za redom te raste brojem učenika, brojem pomoćnika te u vidu financiranja.

– U prošloj školskoj godini u projekt je bilo uključeno 124 pomoćnika u nastavi za rad sa 138 učenika s teškoćama u razvoju u 37 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija. U školskoj godini 2017./2018. projekt se provodio u 35 škola te je u sklopu njega bilo angažirano 110 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi za 124 učenika s teškoćama u razvoju. U školskoj godini 2016./2017. u projekt su bila uključena 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi za 102 učenika s teškoćama u razvoju u 32 osnovne i srednje škole, a 2015./2016. godine 70 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi za 80 učenika u 28 škola, poručuju iz Zagrebačke županije.

U nastavku se nalazi cjeloviti javni poziv, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Download [266.94 KB]

Zagrebačka županija zapošljava čak 138 pomoćnika u nastavi: Požurite, rok za prijavu je kratak
Share via
Copy link
Powered by Social Snap