Pretraga

Zagrebački stožer o online nastavi: ‘Ako se situacija bude pogoršavala, ta opcija dolazi u obzir’

Od početka epidemije u Hrvatskoj je ovog petka zabilježen najveći rast broja novozaraženih koronavirusom. Broj pozitivnih nalaza je 1.131, od čega u Zagrebu 231. Iz zagrebačkog stožera potvrdili su da postoji opcija održavanja online nastave u slučaju pogoršanja situacije.

Foto: Pixabay; Alexandra Koch

Prema podacima zagrebačkog stožera, u metropoli je u zadnja 24 zaraza koronavirusom utvrđena kod 231 osobe.

U Zagrebu 16 zaraženih učenika

Pozitivno je 13 učenika srednjih škola, zbog čega je u samoizolaciji troje nastavnika i 294 učenika. U osnovnim školama su zaražena tri učenika te su stoga u samoizolaciji završila tri nastavnika i 75 učenika. Pozitivna je i jedna osoba u domu za starije.

Slovenija prelazi na online nastavu: Ipak, neki će i dalje u školu

Na medijskoj konferenciji novinari su pitali Vjekoslava Jeleča, pročelnika za zdravstvo i Gradu Zagrebu je li točna informacija da će se nastava u Zagrebu od 1. studenog odvijati online. Pročelnik ističe kako je dobro da to postoji kao opcija, da Stožer prati situaciju i da se to može uvesti ako tako bude procijenjeno.

– Do 1. studenog su još dva tjedna i prati se situacija i ako to bude trebalo to je također jedno od rješenja. Ako epidemiološka situacija se bude pogoršavala ta opcija dolazi u obzir. Nije nešto što je odlučeno, istaknuo je Jeleč.

Anketa: Treba li čitav razred u samoizolaciju kada je zaražen jedan učenik?

Iako su za škole propisane detaljne epidemiološke mjere koje uključuju redovitu dezinfekciju i distancu među učenicima te u većini slučajeva nošenje maski, u slučaju utvrđivanja zaraze kod jednog učenika za čitav razred određuje se samoizolacija.

U anketi smo vas pitali podržavate li takvu praksu, odnosno treba li u samoizolaciju čitav razred ako je zaražen samo jedan učenik?

Do trenutka pisanja ovog teksta, u anketi je sudjelovalo 2.738 čitatelja. Uvjerljiva većina, 61,94% čitatelja odgovara da, jer je opasnost od širenja zaraze prevelika. Da se samoizolacija ne bi trebala određivati za čitav razred kada je zaražen samo jedan učenik, kaže 28,89% sudionika u anketi. Neodlučno je po ovom pitanju 9,20% glasača u anketi.

Zagrebački stožer o online nastavi: ‘Ako se situacija bude pogoršavala, ta opcija dolazi u obzir’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap