Pretraga

Zbog ozljede učenika Sveučilište se uključilo u pregovore škole i Filozofskog fakulteta

A- A+

Filozofski fakultet u Osijeku je zbog uređenja parkirališta u blizini OŠ Franje Krežme postavio ogradu unatoč upozorenjima roditelja da treba misliti na sigurnost djece. Žica je ipak ostala, a u ponedjeljak se prilikom igre jedan učenik i ozlijedio pa je završio u bolnici. Na ovu situaciju reagiralo je i Sveučilište u Osijeku pa je rektor Željko Turkalj najavio da će voditi pregovore između škole i fakulteta.

screenshot: Televizija Slavonije i Baranje

Prostor na kojem se nalazi novo parkiralište je u vlasništvu Filozofskog fakulteta u Osijeku, ali su ga učenici Osnovne škole Franje Krežme koristili 50 godina.

Fakultet je početkom proljeća odlučio prenamijeniti prostor, što je izazvalo nezadovoljstvo djelatnika škole, učenika i njihovih roditelja. Provedena je i peticija koju je potpisalo više od 3 tisuće građana, ali radovi su nastavljeni.

Nedavno je postavljena i žičana ograda, koja odjeljuje prostor škole i ‘Filozofskog’, a unatoč upozorenjima profesora da ne izlaze iz dvorišta, jedan je učenik u igri odlučio prijeći preko ograde. Pri pokušaju je zapeo pa mu se dio ograde zabio u stražnjicu.

Rektor istaknuo kako pregovori idu u dobrom smjeru

– Naći će se, vjerujem, zajedničko rješenje koje će zadovoljiti obje strane u pregovorima, uz našu superviziju, poručio je rektor Sveučilišta u Osijeku Željko Turkalj u kampusu pred novinarima te istaknuo kako pregovori idu u dobrom smjeru, objavio je Glas Slavonije.

Dekanica Loretana Farkaš nije htjela detaljno komentirati situaciju te je samo naglasila kako fakultet poštuje sve zakone i propise Republike Hrvatske i držat će se svega što im propišu nadležne institucije.

Dječaku se žica zabila u stražnjicu poput udice

– Imali su informatiku i potom su se željeli igrati skrivača. Otišli su iza školske dvorane, gdje je također postavljena mreža, i odjednom sam čula vrisak. Izišla sam i vidjela kako se dječaku žica, poput udice, zabila u područje stražnjice. Nije se mogao kretati ni dolje ni gore, ni naprijed ni natrag, pa ga je oslobodio naš domar presjekavši škarama žicu. Međutim, komad žice ostao mu je u nozi, ispričala je ravnateljica škole Jadranka Jukić Glasu Slavonije u utorak odmah nakon nemilog događaja. 

Dodala je kako je dječaku žica izvađena u bolnici te je cjepljen i pušten na kućno liječenje, a u četvrtak je već krenuo na nastavu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap