Pretraga

ZET ukida karte od 15 kuna i uvodi nove, ali ipak ne od 1. veljače

Prodaja karata od četiri i deset kuna u tramvajima i autobusima ukinuta je prošloga ljeta, a za sada je jedina koja se kod vozača može kupiti ona za 15 kuna. Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a najavio je kako se ta karta ukida od 1. veljače i uvode nove, no to se ipak neće dogoditi tako skoro.

Foto: srednja.hr

Sredinom ovog mjeseca iz ZET-ova je sindikata najavljeno kako se od 1. veljače ukida karta od 15 kuna, jedina koju je u ovom trenutku moguće kupiti u tramvajima i autobusima. I dalje kod vozača neće biti moguće kupiti polusatnu kartu od četiri kune, nego će ta karta u vozilu koštati šest kuna. Osim nje, u vozilu će se moći kupiti još i jednosatna karta od deset kuna.

No, kako doznaje HRT, ove karte u prodaju ipak ne stižu ovoga petka.

– Znate kakva je administracija kod nas u Hrvatskoj, pa zato ide malo usporenije nego što smo predviđali. Međutim, postupak je u proceduri, dakle, dat je zahtjev prema AKD-u, gdje će se izraditi vizualni izgled karte, gdje će se napraviti sigurnosna zaštita i kad se to sve potvrdi onda bi trebalo ići u implementaciju. Očekujemo da bi to bilo negdje u drugoj polovici veljače. Ovo što smo najavljivali da će biti, to je pritisak sindikata da se proces ubrza, kazao je za emisiju Dobro jutro, Hrvatska Anto Jelić, predsjednik Sindikata.

Dodaje kako je ideja o ukidanju karta od 15 kuna nastala iz nužde da se smanji pritisak na vozače. Naime, pojedini putnici bili su nezadovoljni što u vozilu ne mogu kupiti kartu za četiri kune pa bi zbog toga vrijeđali vozače.

U ZET-u su, pak, oprezni oko iznošenja točnog termina u kojemu nove karte od šest i deset kuna stižu u prodaju.

– Uprava ZET-a razmatra ovaj prijedlog. Rok od 1. veljače koji se spominjao, da se krenulo u realizaciju, teško bi to bilo izvedivo zbog brojnih procedura koje prije toga treba provesti. Međutim, svakako će se razmotriti ukoliko će se krenuti u realizaciju, uvođenje dodatnih pojedinačnih karata, a pravovremeno ćemo obavijestiti naše korisnike, rekao je za HRT Domagoj Zeba, glasnogovornik ZET-a.

ZET ukida karte od 15 kuna i uvodi nove, ali ipak ne od 1. veljače
Copy link
Powered by Social Snap