Pretraga

10 životnih lekcija koje mladi mogu naučiti iz Teorije velikog praska

Dokazali su nam kako znanost može biti zabavna, njihove neobične ljubavne zavrzlame obožavamo pratiti, a štreberski humor nam se od prve sezone uvukao pod kožu. Ekipa nagrađivanog sitcoma Teorija velikog praska upravo je krenula sa snimanjem devete sezone, a životne mudrolije proizašle iz serije posebno mogu poslužiti maturantima koji se nalaze na životnoj prekretnici.

Američka humoristična serija oborila je rekorde gledanosti, a od početka snimanja 2007.godine, osvojila je niz nagrada publike i kritike. The daily touch izdvojio je nekoliko životnih lekcija za maturante koje Teorija velikog praska donosi.

1. Dobri dečki uspijevaju

Leonard i Penny od početka imaju turbulentan odnos, ali ne može mu se ne odati čast na trudu da je uvijek iznova osvoji i zadrži. Iako naizgled nespojivi, njih su dvoje uvijek uspijevali pronaći zajednički jezik i ostati u vezi.

2. Otvoreno razmišljanje

Nakon prvog i nekoliko potpuno propalih susreta Sheldona i Leonarda s Penny, trojac je ipak postao jako blizak zahvaljujući sposobnosti prilagodbe i prihvaćanja međusobne različitosti.

3. Što si čudniji to si zabavniji

Ne moramo svi biti najveći zabavljači u društvu da bismo bili humoristični. Sheldon Cooper omiljeni je lik Teorije velikog praska i iako je intelektualac, njegove su socijalne vještine zastrašujuće. Ipak, Sheldon nema dlake na jeziku i u najčudnijim situacijama ne libi se izgovoriti najčudnije zaključke zbog kojih serija i jest posebno zabavna

4. Svako područje ima svoje zafrkancije

Studenti medicine imaju svoje, studenti prava svoje, a fizičari, biolozi, astrolozi svoje fore koje shvaćaju samo oni. Iako većinu šala na račun prirodoslovnih znanosti ne mogu shvatiti oni koji nisu u tom području, ekipa serije uvijek nas uspije nasmijati šalama na račun vlastite struke.

5. Zajednički život s prijateljem može trajati i nakon faksa

Ako su bili uredni i dobri, cimera s faksa sjećamo se cijeli život. Zbog financijske situacije, mnogi se odlučuju na zajednički život s prijateljem i nakon fakulteta. Troškovi su manji, pozitivna navika je prisutna, a i zašto ne produžiti studentski način života što je dulje moguće, baš kao Sheldon i Leonard.

6. Blaži opsesivno-kompulzivni poremećaj je prihvatljiv

Sheldonovo kucanje na vrata točno tri puta ili bezeciranje omiljenog mjesta na kauču može nam biti urnebesno smiješno, ali ako si priznamo, i sami imamo svoje mjesto u tramvaju, omiljenu šalicu za kavu i niz sličnih simptoma opsesivno- kompulzivnog poremećaja koji u blagim dozama nikome nije naštetio.

7. Odjevanje kao modna žrtva je još uvijek prihvatljivo

Modni tabui ne vrijede za dečke iz Teorije velikog praska pa je Sheldonovo odijevanje kratkih preko dugih majica ili Howardov kompletni ormar urnebesno smiješna komponenta bez koje nam serija ne bi bila ni izbliza tako zanimljiva, a samopouzdanja u modnom izričaju dečkima svakako ne nedostaje.

8. Veza može uspjeti i ako nije fizička

Iako je zaista riječ o iznimkama, dvoje ljudi ipak može funkcionirati u neseksualnoj ljubavnoj vezi. Sheldonu i Amy ne nedostaje strasti jer je pronalaze u situacijama koje mnogi ne bi razumjeli. Funkcionalan su par, a njihova vječna borba oko intimnosti nasmijat će i najveće mrgude.

9. Čak i uspješni znanstvenici igraju igrice

Pretjerivanje i ovisnost o videoigrama nije nimalo zabavna no povremeno prijateljsko okupljanje radi video igrice nikome nije naškodilo. Bilo da je riječ o petnaestogodišnjacima ili doktorima znanosti kao što su dečki iz Teorije velikog praska, igrice su zabavne i opuštajuće.

10. Ne moraš zaista odrasti

Maskiranje u junake omiljenih filmova ili stripova, odlasci na konvencije i svakodnevno posjećivanje striparnice odlike su djece, ali i rijetkih sretnika koje užurbani život odraslog čovjeka nije potpuno odvukao u neki drugi svijet već im je ostavio čaroliju djetinjstva kojoj se povremeno mogu vratiti.