Pretraga

Aplikacija uz koju ćete čitati brže nego što ste mogli zamisliti

A- A+

Aplikacija ‘Spritz’ koja uskoro izlazi na tržište omogućit će čitateljima da u minuti pročitaju otprilike tisuću riječi. Ideju čitanja stranice za stranicom polako ćete moći odbaciti.

Nova aplikacija ‘Spritz’ mogla bi donijeti pravu revoluciju u iskustvo čitanja. Čitanje stranice za stranicom mogla bi postati prošlost, a korisnici bi uskoro mogli čitati otprilike tisuću riječi u minuti.

Izdvojeni članak

Sasvim nova razina čitanja: Uskoro ćemo moći osjetiti emocije likova

Do tisuću riječi u minuti

Procjenjuje se da bi se svih 309 stranica prvog dijela popularnog Harryja Pottera moglo pročitati u tek 77 minuta. U aplikaciji bi se riječi pojavljivale jedna za drugom u neprekidnom nizu, što bi omogućilo čitanje 250 do tisuću riječi u minuti. Izmjenjivanje riječi posebno je praktično za manje uređaje, u koje spadaju pametni telefoni i satovi.

U svakoj riječi koju pročitate postoji optimalna točka prepoznavanja (Optimal Recognition Point ili ORP), koja se također naziva i fiksacijskom točkom.

Uskoro će biti dostupna

– Ona je u svakoj riječi obično neposredno na lijevoj strani blizu sredine riječi, objašnjava Kevin Larson, šef tima za napredne tehnologije čitanja u Microsoftu

Izdvojeni članak

Ubrzajte svoje čitanje i olakšajte si učenje

Dok čitate, pogled vam skače s jedne fiksacijske točke na drugu, četo preskačući znatno kraće riječi, prenosi Huffington Post.

Aplikacija će uskoro biti dostupna na Samsung Galaxy S5 smartphoneu te Samsung Gear 2 satu.

Aplikacija uz koju ćete čitati brže nego što ste mogli zamisliti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap