Pretraga

Blagdanska akcija: U zamjenu za malo krvi u menzi dobivate besplatan obrok

A- A+

Kao i prethodnih godina, a u sklopu projekta Zdravo sveučilište, na Sveučilištu u Zgrebu organizirano je darivanje krvi. Nakon što daruju krv, studenti imaju pravo na besplatan obrok u menzi.

Foto: pixabay.com

– Drage studentice i studenti, Božićno i blagdansko razdoblje je poznato kao vrijeme darivanja. Ima li ljepšeg i plemenitijeg poklona od spašavanja nečijeg života? Naime, u ovo zimsko vrijeme se potražnja krvi povećava, a zalihe smanjuju pa je dobrovoljno darivanje krvi od osobite važnosti.
Pridružite se i vi blagdanskom duhu prisustvovanjem na ovoj dobrovoljnoj akciji u organizaciji Zdravog sveučilišta, UniSport ZG-a i Studentskog Zbora Sveučilišta U Zagrebu. Darivanje će se održati 11. prosinca 2019. (srijeda) od 10 do 18 sati u Studentskom centru (Savska cesta 25). Svi ste pozvani, a to uključuje i profesore i ostale djelatnike Sveučilišta. Također, sve darivatelje očekuje besplatan obrok u menzi, kažu iz  Odbora za studentsku zdravstvenu zaštitu.

Sve najnovije informacije vezane uz događaj možete pratiti kroz Facebook event na ovoj poveznici.

Napomenimo za kraj kako Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu na svojim stranicama redovito objavljuje stanje zaliha krvi prema krvnim grupama, što možete provjeriti na linku.

Za one koji prvi put daruju krv važno je naglasiti kako je prije davanja i primanja krvi obavezno je odrediti krvnu grupu, a u ovoj tablici možete vidjeti kompatibilnost krvi između davatelja i primatelja donirane krvi.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap