Pretraga

Četiri načina na koji nas internet može učiniti pametnijima

A- A+

Informacije nisu nikada bile dostupnije nego što je to slučaj danas, a glavni ‘krivac’ za to je internet. Donosimo vam četiri načina na koja vas Mreža može učiniti pametnijima ako je pravilno koristite.

Pripadnici starijih generacija nerijetko tvrde kako su današnje generacije zatupljene internetom te da su pretjerano ovisne o tehnologiji. S druge strane činjenica je kako je upravo zbog Mreže moguće konzumirati više informacija u određenoj jedinici vremena više nego ikada prije. Kakav to utjecaj na intelekt ima debatira se od pojave interneta, a otkad je napredak stigao ‘u naš sokak’ s njim su stigle i dvojbe. Svatko tko je proveo cijeli tjedan ispred laptopa pa nakon toga izašao u grad osjetio je dio negativnih posljedica stalne umreženosti no mi vam ovom prilikom donosimo nekoliko načina na koje internet može pozitivno utjecati na vaš razvoj.

Izdvojeni članak

Šokantan video: Na što sve pristajete kad kliknete ‘I accept’ na uvjete usluga internetskih servisa

Prikupljanje velike količine podataka

Kao što sam već ranije napisao količina informacija koja se pojavljuje na internetu svake minute je enormna, a ona će postajati sve veća jer korisnici sada koriste i mobilne telefone kako bi uploadali nove materijale. Sada je moguće prikupiti više informacija u jednome satu nego što je to prije 30 godina bilo moguće u mjesec dana. Osim toga mnogo je jednostavnije proširivati područje interesa nego što je to bio slučaj u prethodnim desetljećima.

Lakša dostupnost informacija

Razlog tomu je mnogo viši stupanj dostupnosti informacija. Prije nego što su internetske tražilice postale dio naše svakodnevnice ako ste željeli nešto saznati bilo je potrebno pretražiti knjižnicu i proitati monoštvo knjiga kako bi pronašli traženi podatak. Danas to nije slučaj. Informacija nam je sada na dohvat ruke jer kroz par minuta možete otkriti sve što vas zanima o srednjovjekovnim vladarima u Francuskoj ali i skinuti novu epizodu Big Bang Theorya.

Izdvojeni članak

Zemlja s najvećim brojem korisnika interneta

Eliminiranje nepotrebnih informacija

Višak informacija može biti problem podjednako velik kao i njihov nedostatak. Jedna od bitnijih karakteristika interneta je da omogućava eliminaciju nepotrebnih podataka koji troše vrijeme i otežavaju učenje.

Kontaktiranje stručnjaka

Osim što možete surfati po virtualnim enciklopedijama, pretraživati glazbene i video sadržaje te čitati vijesti, internet olakšava komunikaciju sa stručnjacima iz različitih područja. Mail i društvene mreže vas svojim znanstvenim idolima dovodi bliže no što biste im mogli doći u nekim drugim uvjetima.

Četiri načina na koji nas internet može učiniti pametnijima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap