Pretraga

Za stol kao s Instagram fotki: Donosimo najkreativnije ideje za uskrsne dekoracije

Stigli smo u predblagdansko vrijeme, uskoro će praznici, a ako ne znate kamo biste sa sobom zabaviti se možete ukrašavajući dom za Uskrs. I to ne morate činiti na klasičan i ustaljeni način, već svoju kreativnost možete dovesti do više razine. Donosimo nekoliko ‘uradi sam’ prijedloga za uskršnje dekoracije koje će vas ubaciti u pravo proljetno raspoloženje.

Foto: Kate Remmer; Unsplash

Od emotikon pisanica do jestivih ukrasa i ukrasa za vrata – donosimo najkreativnije ideje za ukrašavanje svoga doma za nadolazeći Uskrs.

Emoji pisanice ukrašene markerima

Za zabavne pisanice koje će krasiti vaš uskršnji stol nije potrebno previše materijala. Dovoljno će vam biti nekoliko boja za jaja te markeri. Ako se odlučite na pisanice u obliku emotikona, jaja obojite u žuto, a potom im iscrtajte ekspresije kakve se nalaze na emotikonima. Pisanice možete pretvoriti i u male gospodine, a za to je najbolje koristiti bijela jaja. Trećinu jajeta umočite u boju, a potom iscrtajte likove poput ovih na fotografiji ispod.

Screenshot: YouTube; CraftyPanda

Galaxy pisanice

Vjerojatno najčešći način bojenja pisanica na koji ćete naići na društvenim mrežama ‘svemirske’ su pisanice. Izgledaju poprilično neobično, ali jednostavne su za izradu. Potrebne su vam akrilne boje u nekoliko nijansi plave, ljubičaste, ružičaste, zlatne i bijele, spužvasti aplikator i stara četkica za zube ili kist. Spužvastim aplikatorom nasumično na jaje ‘utapkajte’ plavu, ljubičastu i ružičastu boju. Vrh četkice umočite u bijelu boju, a potom povlačenjem prsta po obojenom jajetu ‘pošpricajte’ zvjezdice. Ako vam je još uvijek nejasno kako postupak izgleda, pogledajte u videu koji slijedi.

Prirodno gnijezdo u kutiji od jaja

Ako ste više za nježnije nijanse na svom stolu, vjerojatno će vam se svidjeti ova kombinacija gnijezda u podlošku za jaja. Nekoliko jaja obojite u ružičastu nijansu, a ostala ostavite u prirodnoj boji. Gnijezdu dodajte malo mahovine i par ružičastih cvjetova, a kao ‘šlag na torti’ može vam poslužiti i pokoje pero. Dodatna dekoracija može biti i svijeća u ljusci jajeta. Dovoljno je u polovicu ljuske dodati otopljeni vosak i fitilj te pričekati da se vosak ohladi.

Bojenje pisanica uz pomoć pjene za brijanje

Ne morate biti pretjerano kreativni da biste dobili savršene šarene pisanice, a od materijala za takve bit će vam potrebna pjena za brijanje i jestive tekuće boje. Jaja skuhahte i ohladite u hladnoj vodi. Lim za pečenje obložite pjenom za brijanje u sloju od oko 1,5 cm. Pjenu pokapajte jestivim tekućim bojama u nijansama po želji te nožem u pjeni napravite šare. Položite jaja u šarenu pjenu i obložite ih njome te ostavite da tako odstoje 20-ak minuta. Jaja obrišite papirnatim ručnikom ili isperite u hladnoj vodi.

Pisanice punjene čokoladnim pisanicama

Za izradu ovog slatkog iznenađenja bit će vam potrebni čokoladne pisanice, mali baloni, deblji konac u boji ili vuna, te tekuće ljepilo i malo vode. U balon stavite nekoliko čokoladnih pisanica te ga napušite. Vunu ili konac umočite u mješavinu lijepila i vode te omotajte oko balona. Kad se osuši, probušite balon iglom. Čokoladna jaja možete dodati i naknadno, kako je to prikazano u videu u nastavku.

… osim stola možete ukrasiti i vrata

Uskrsni stol ne mora biti jedino što će ovih blagdana krasiti vaš dom, dekorirati možete i svoja vrata. Ako niste baš vični u dekoriranju doma, ali ipak želite blagdanski ugođaj, zeko-vrata odlična su ideja za vas. Potreban će vam biti samo kolaž papir, selotejp, te škarice. Izrežite uši, oči, nosić i brkove, te ih zalijepite kao na slici.

Druga ideja je vijenac od pisanica, kojeg možete izraditi na razne načine. Najjednostavniji bi bio onaj da od savitljivih grančica učvršćenih žicom složite temeljnu konstrukciju vijenca, na koje kasnije možete dodavati ukrase po želji – od ispuhanih obojenih jaja do nekih proljetnih motiva poput cvijeća i zelenila.

Za stol kao s Instagram fotki: Donosimo najkreativnije ideje za uskrsne dekoracije
Copy link
Powered by Social Snap