Pretraga

Doznajte koji su pojam u 2017. Hrvati najviše puta guglali, hint: Nije Lidija Bačić

A- A+

Kraj 2017. je pred vratima, a u skladu s time vrijeme je i za ‘naj’ liste protekle godine. Već tradicionalno, svoju listu najpretraživanijih pojmova objavio je i Google, čime je otkriveno i koje su pojmove Hrvati najčešće guglali u godini na izmaku.

Foto: Pixabay

Najpretraživaniji pojam u Google tražilici u nas ipak nije bilo ime Lidije Bačić, već ‘DIP‘ – kratica za Državno izborno povjerenstvo. Drugi po redu najguglaniji bio je najpopularniji YouTube video svih vremena,’Despacito’. U top pet najtraženijih pojmova u Hrvatskoj, redom se još nalaze i ‘Wimbledon’, ‘Eurosong’ te ‘Rukometno prvenstvo’.

Izdvojeni članak

Najbizarnija česta pitanja na Google-u i odgovori na njih.

Čini se da su Hrvati više izbore više guglali nego na njih izlazili pa je upravo to najpretraživanija riječ u kategoriji događaj. U toj kategoriji ponovno slijede ‘Wimbledon’, ‘Eurosong’ i ‘Rukometno prvenstvo’, a u prvih pet našao se i ‘Eurobasket’.

La La Land‘ je, pak, film kojega smo najviše tražili na Googleu, a u toj kategoriji redom slijede filmovi ‘Samo nebo zna’, ‘Wonder Woman’, ‘Justice League’ te ‘Blade Runner’.

Što se tiče svjetskih trendova u guglanju, najpretraživaniji pojam bio je ‘Hurricane Irma’ (uragan Irma), jedan od snažnijih uragana otkada mjerenja postoje, a koji je krajem ljeta poharao obalu Floride. U kategoriji ljudi, najguglanije je bilo ime američkog novinara Matta Lauera, kojega su nedavno tri žene optužile za seksualno uznemiravanje. Od tehnologije, najviše je guglan iPhone 8, a od sportskih događaja na globalnoj razini bio je to Wimbledon.

Inače, popisi se temelje na pojmovima za pretraživanje koji su u 2017. godini imali veliki porast prometa u odnosu na 2016. godinu.

Copy link
Powered by Social Snap