Pretraga

Epska rap borba između Thomasa Edisona i Nikole Tesle

A- A+

Na YouTube kanalu ‘Epic Rap Battles’ bojavila se još jedna rap borba, ovaj puta između ponajvećih umova u povijesti ljudskoga roda – Thomasa Edisona i Nikole Tesle.

YouTube

Izdvojeni članak

Epic Rap Battles of History

Prvotno suradnici a kasnije veliki konkurenti i suparnici, Thomas Edison i Nikola Tesla zasigurno spadaju među najveće umove u povijesti. Nikola Tesla prvo je bio Edisonom naučnik, a kada se osamostalio postali su veliki suparnici a rasprave oko toga vode se i danas. Thomasa Edisona optužuje za krađu i prisvajanje brojnih Teslinih patenata iako je činjenica da je Tesla bio zaista loš biznismen i da nije znao pametno upravljati sa svojim patentima.

S druge strane, na našim se prostorima još uvijek vode rasprave o njegovoj narodnosti, iako je Tesla i sam više puta napominjao kako se ‘ponosi svojim srpskim rodom i hrvatskim zavičajem’. Tesla je rođen u Smiljanu koji je danas dio Hrvatske a u Teslino je vrijeme bio dio Austrijskog carstva. Njegov otac bio je Milutin Tesla, svećenik Srpske pravoslavne crkve a njegova majka Đuka bila je kći svećenika Srpske pravoslavne crkve.

Kao i svaka druga rap borba na ‘Epic Rap Battles’, i ona između Tesle i Edisona iznimno je zabavna, a i u njoj se spominju Teslini srpski korjeni.

Pogledajte najzanimljivije od Epir Rap Battles of History ovdje.