Građevina obranila naslov prvaka Sveučilišne futsal lige

Zagrebačka sveučilišna futsal liga 2013./2014. završila je jučerašnjom pobjedom momčadi Građevine u velikom finalu protiv VERN’a. Iako ni ovoga puta nisu bili favoriti ‘građevinari’ su već drugi put u nizu došli do titule. Finalni dvoboj riješio je Mario Pintar pogotkom u posljednjoj minuti susreta postavivši konačnih 3:2.

Foto: Facebook

Ekipa Građevinskog fakulteta obranila je naslov prvaka Sveučilišne futsal lige te tako još jednom priredila veliko iznenađenje u ZSFL-u. Na jučerašnjem finalu održanom u 20 sati u dvorani Martinovka pobijedili su VERN’ rezultatom 3:2.

Državno prvenstvo: Zagrebačka III. gimnazija dominantna u košarci, iznenađenja na futsalu i rukometu

Prvim zgoditkom Andrije Stipića u 18 minuti povela je ekipa Građevine, a već dvije minute kasnije preko Željka Petrovića izjednačio je VERN’ . Pred sam kraj prvog poluvremena Herceg je dobio crveni karton, nakon čega Dino Kovač po prvi put u ovogodišnjem finalu dovodi VERN’ u prednost.

– Utakmicu smo otvorili jako dobro i bili smo kompaktni cijelo vrijeme. Pored toga smo stvorili dosta prilika koje su rezultirali vodstvom. Dalje smo dobro igrali, no kada smo imali super priliku za povesti s dva gola razlike, malo smo požurili i VERN’ nas je kaznio tako da su izjednačili. Zatim smo imali još bolju šansu da vratimo vodstvo, no lopta je pogada vratnicu i iz kontranapada smo dobili crveni karton što su oni kao iskusni i dobri igračili odmah pretvorili u vodstvo, komentira Nikola Perković iz pobjedničke ekipe.

Ekskluzivno: Hrvatska domaćin Svjetskog školskog futsal prvenstva

U drugom poluvremenu ekipa Građevinskog fakulteta golom Marcela Ladana izjednačila je na 2:2, dok im je konačnu pobjedu osigurao Mario Pintar posljednjih zgoditkom u 40. minuti za 3:2.

– Pobjedu smo više priželjkivali nego očekivali. Činjenica je da su oni ekipa s 5-6 reprezentarivaca koji se bore za prvaka Hrvatske. Jasno je da su oni bili favoriti. No čini se da smo mi ipak bolja škvadra i to smo željeli pokazati svima. Na kraju smo pokazali da smo prava ekipa i prijatelji koji ginu jedan za drugog, što je možda ipak važnije od samog rezultata, otkrio nam je Perković.

Odgovori