Pretraga

HRT zbog karantene otkazao snimanje Milijunaša i Potjere: Otkrili su i što će emitirati umjesto njih

A- A+

Zbog mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite, HRT je otkazao snimanje popularnih emisija, među kojima su i kvizovi Milijunaš i Potjera. Emisije koje emitiraju ovih dana, kažu,  snimljene su ranije, a nakon njih do novih snimanja emitirat će se neke starije reprizne epizode. Uz to, otkrili su i što će se emitirati umjesto drugih emisija.

Screenshot: HRTi

– Kada je počeo Korona virus u Kini, naš program odmah je reagirao pohranjujući na server velike količine materijala koje može emitirati „zlu ne trebalo“. Tako da smo već prije 45 dana imali pohranjeno 12.800 sati raznolikog programa – dokumentarnih serijala, filmskih i sportskih sadržaja, kaže Bruno Kovačević.

Izdvojeni članak

Pornhub zna što radite: Zadnji dan klasične nastave u Hrvatskoj zabilježili su neobičnu pojavu

Glavni urednik svih programskih kanala i međunarodnog kanala HTV-a  objasnio je kako se javna televzija još od početka siječnja pripremala na novi način emitiranja programa.

– Dakle, bili smo spremni već onda, ako sve drugo stane – da program nikako ne smije stati. Ne znam da li na sreću ili na žalost, ali neki od urednika tu su bili i za vrijeme rata pa su ‘puhali na hladn’ i dobro se pripremili. Dakako, u ovakvim situacijama najvažniji je informativni program, koji za sada radi sjajan posao na čelu s Katarinom Perišom Čakarun, ali i svim njezinim djelatnicima, a što se osobito vidjelo na dan potresa u Zagrebu, kaže Kovačević.

Otkazali snimanja

Zbog mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite, HRT je otkazao snimanje popularnih emisija, među kojima su i kvizovi Milijunaš i Potjera.

– Otkada je Nacionalni stožer civilne zaštite objavio preporuke najstrožeg socijalnog distanciranja uz druge mjere prevencije oko širenja korona virusa HRT je zbog velikog broja ljudi na setu zaustavio snimanja Potjere i Milijunaša. Emisije koje emitiramo ovih dana snimljene su ranije, a nakon njih do novih snimanja emitirat će se neke starije reprizne epizode. Prioritet je zaštitita zaposlenika angažiranih na tim projektima i stopostotna sigurnost natjecatelja, kažu s HRT-a.

Reprize sportskih natjecanja

Za sportske zaljubljenike pripremili su snimke najzanimljivijih trenutaka iz prošlih izdanja Olimpijskih igara i nogometnih prvenstava. Također, već je završena i ljetna shema bez Europskog prvenstva i OI.

Do daljnjega će se umjesto emisije U svom filmu Tončice Čeljske utorkom u 20:05 emitirati produkcijski manje zahtjevan talk show Romana Bolkovića. Gost u nadolazećoj emisiji 1 na 1 bit će jedan od naših vodećih ekonomista i ekonomskih analitičara Velimir Šonje.

Za srijede navečer privremeno se prestaju proizvoditi emisije Destinacija: Hrvatska i Kultura s nogu, a u njihovom terminu u 21 sat puštat će se vrhunski dokumentarni serijali BBC-a. Prvi je na redu Plavi planet, koji gledatelje vodi u čarobnu pustolovinu kroz najveće, ali najslabije istraženo područje našeg planeta – oceane.  Domaćin serije je jedan od najpoznatijih svjetskih dokumentarista sir David Attenborough.

Prvi put nakon više od šezdeset godina zaustavljeni su Plodovi zemlje

– Kako bi se uputa Nacionalnog stožera mogli pridržavati i naši TV centri, privremeno zaustavljamo proizvodnju emisija koje svi rado pratimo uz nedjeljni ručak – Plodova zemlje i More.

Izdvojeni članak

Na natjecanju poljoprivrednika kojeg organizira Petir pobijedio mladić s njene liste za EU izbore

Plodovi zemlje, inače, bez prekida su se emitirali još od 1958. godine, kada je prikazana prva emisija.

Za nedjeljna poslijepodneva zato su s HRT-a odabrali vrhunske dugometražne dokumentarne filmove, osvajače Oskara i brojnih drugih nagrada. Ove nedjelje prikazat će se – Zemlja: Jedan čudesan dan koji prati izlazak sunca s najviših planina, preko udaljenih otoka pa sve do egzotičnih i urbanih džungli.

Sljedećeg tjedna očekuje nas Oskarom nagrađen Alex Honnold: Sam na
stijeni. U originalnom naslovu Free Solo predstavlja dojmljiv portret profesionalnog penjača Alexa u pripremama za prvi pokušaj u povijesti da se sam, bez ikakve sigurnosne opreme, popne na 975 m visoku liticu El Capitana, jednog od najviših vrhova američkog Nacionalnog parka Yosemite.

– Kasnije će na red doći Antarktika – Jedna godina na ledu, Putovanje u Okavango, Led i nebo i brojni drugi, najavljuju s javne televizije.


Za dodatan zanimljiv i koristan sadržaj pretplatite se na naš YouTube kanal. U suradnji s NCVVO-om pokrenuli smo seriju podcasta na temu državne mature pod nazivom ‘U centru mature’, pa posebno koristan sadržaj na našem YouTubeu očekuje maturante i oni koji će to postati.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap