Pretraga

Za kraj nastave veliki tulum u Tvornici: Nastupa 5 školskih bendova, a mi vam poklanjamo 6 ulaznica

A- A+

Superval je naziv velikog koncerta školskih bendova koji će se u Tvornici kulture u petak 14. lipnja. Publici će se predstaviti ukupno četiri srednjoškolska i jedan osnovnoškolski s područja Zagreba i Jastrebarskog. Radi se o The Sevenu, MIOC Bandu, KGB-u, Riveru 42 i The Smafpu.

Povod za ovaj koncert se javio na krilima lijepe priče, o razrednici koja je svoje osnovce povela na neobičnu terensku nastavu.

Izdvojeni članak

Oduševila terenskom nastavom: Profesorica odvela svoje sedmaše na koncert u Tvornicu

– Ono što je počelo kao običan mail razrednice s upitom za povoljnije ulaznice za nastup Partibrejkersa, proteklih se mjeseci pretvorilo u fantastičnu priču koju su prenijeli svi mediji, ne samo u Hrvatskoj nego i puno šire. U njoj se otkriva bezgraničan entuzijazam i ljubav učiteljica Ane Bajo i Antonije Radoš prema želji da djeca upoznaju i zavole kvalitetnu glazbu. Osim učenja o povijesti glazbe i najvažnijim domaćim i stranim bendovima na potezu od 50-tih godina do danas, u OŠ Grigora Viteza na zagrebačkim Krugama oformljen je i bend – The Seven – i upravo je njihov dolazak na svirku u Šubićevu bio pokretač ideje da se za kraj školske godine organizira Superval, koncert školskih bendova, u priopćenju pojašnjavaju organizatori.

Upravo spomenuti bend The Seven bit će među izvođačima na koncertu u Tvornici u petak.

Prije nego predstavimo njih i ostala četiri benda, naglasimo da su cijene ulaznica 30 kuna u pretprodaji, a 40 na dan koncerta. No, tri najsretnija čitatelja, dobit će po dvije ulaznice od nas. Sve što trebate napraviti je u komentar ove najave na Facebooku, tagirati osobu s kojom želite ići na koncert.

The Seven je školski bend Osnovne škole Grigora Viteza koji je službeno počeo s radom u ožujka 2018. godine. U prvobitnom sastavu bend je brojao sedam članova, zbog čega je i nazvan “The Seven”, a unazad par mjeseci u bendu sudjeluje šest učenika; Iva Babić na bubnjevima, Martin Kuhar na gitari, Mak Terbovc na bas gitari, Karlo Francetić na klaviru, a pjevaju Luna Culjak i Marijeta Hrstić. Mentorice benda su Antonija Radoš i Ana Bajo, a The Seven sviraju obrade bendova kao što su The White Stripes, The Clash, Pink Floyd, Arctic Monkeys, My Chemical Romance, Daleka obala, Majke, EKV i Partibrejkers.

River 42 nastao je od članova Gimnazije Tituša Brezovačkog 2018. uključivši bubnjara Karla Gregurića i gitarista Luku Pejkovića,članove prijašnje postave poznate pod imenom Lički Medo, te nove članove gitarista Vitu Baljaka i bas gitaristu Andriju Žunca.
Uz obrade pjesama Pink Floyda, River 42 svira psihodelični rock i blues.
Pridružene članove na nekim nastupima čine Zrinka Cvitanović na klavijaturama, Lucija Štriga na violini, Marija Vukšić na violončelu i Ema Kurtović kao vokal, a vodi ih Tina Cota, profesorica glazbenog.

MIOC band stiže iz zagrebačke XV.gimnazije. Okupili su se ove školske godine i čine ga učenici prvih, drugih i trećih razreda: Mihoković Laura  (vokal), Matija Ćepulić Polgar (gitara), Mihael Brigić (gitara), Damjan Omanović (bas gitara), Fran Širić (klavijature), Grgur Dujmović (bubnjar), a vodi ih Darko Kanjuh, profesor geografije. Sviraju obrade domaćih (Crno bijeli svijet, Sve još miriše na nju) i stranih pjesama (Johnny B. Goode, I Love Rock n’ Roll, Snow).

U OŠ Ljubo Babić u Jastrebarskom od prošle školske godine djeluje školski bend The Smafp, u sastavuPetra Borković (vokal), Filip Fabijanić (električna gitara, akustična gitara), Mihael Rošić (bas gitara), Stanislav Gourskii (klavijature, saksofon) i Antonio Brajak (bubnjevi, cajon). Svirali su u školskom mjuziklu “Debata” i drugim projektima, poput Đaka glazbenjaka. Trenutno se pripremaju nastupiti s autorskom pjesmom i obradom Jinxa na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva u MSU, u 5. mjesecu. Vole izvoditi pop i rock glazbu domaćih i stranih autora, a mentorica im je Maja Kraljev, učiteljica glazbene kulture.

KGB u nestalnom sastavu operira zadnjih desetak godina kao službeni bend Klasične gimnazije u Zagrebu. Najnovija postava je oformljena nakon godinu dana pauze sa željom da se ta tradicija, koja mnogima pruža uvid u našu školu, nastavi. Ovogodišnji satav broji 7 članova: Josip Šprajc na basu, Borna Srbljanin na gitari, Rene Rehak na bubnjevima, Margareta Ivoš u ulozi pjevačice, Tristan Avirović na violončelu, Filip Mandušić na trombone, te Istok Korkutna trubi.
Obrađuju strane(The House Of The Rising Sun, DJ Saved My Life, Billie Jean, Sweet Dreams, Hit The Road Jack) i domaće stvari (Želim da znaš, Čuvaj noć od budnih, Apokalipso, Srce na cesti), a okušali su se u dvije autorske pjesme, zasad nepoznatih imena.