Pretraga

Najljepše vrijeme u godini: Zašto svaka studentska soba izgleda isto kada počne advent?

A- A+

Studenti su poznati kao ljudi kojima je malo potrebno da ih razveseli, ali kao i oni koji su vječno nadurenih lica, nekako sivi i bezvoljni – posljedica kronične neispavanosti. No, kada počne advent i čuje se prvi put All I Want For Christmas Is You od Mariah Carey, sve to pada u drugi plan i počinje faza božićnog studenta.

Ilustracija, foto: Pexels; Nikolina

Nećemo se lagati, nemaju svi studenti fazu božićnog studenta, iako većina ima. To ukratko znači da se dobar dio dana slušaju samo božićne pjesme, ispija se kuhano vino na štandovima po gradu i ukrašavaju se studentske sobe, odnosno studentski stanovi. Iz nekog razloga, polu-depresivne studente itekako mogu oraspoložiti božićni ukrasi.

Naravno, svatko ima svoju ukus, pa onda će se po tome i razlikovati prostori, ali u principu… Svi studenti se ponašaju isto, zato što svi imaju iste budžete, a to su oni minimalni. Istina, možda bi se mogla koja kuna i više pronaći za ove svrhe, ali u principu to ne ide tako zato što su ukrasi ipak nešto što se događa usputno. Novce je potrebno većinom trošiti na bitne stvari, kao što su kave, cigarete i pive. Potvrdit će vam to svaki student.

Zato, kada su u pitanju božićni ukrasi, teško da ćete uspjeti pronaći nekoga tko je u cijelu priču uložio više od 100 kn, a i to smo puno rekli. I nećemo se lagati – te stvari se itekako primijete. No, to je nekako i dio studentskog života, i to onih lijepih dijelova. Snalažljivost je velika vrlina koja će i nekada kasnije u životu biti korisna. Barem tako kažu…

Izdvojeni članak

Hvata vas lagana panika? Pomoću ovih par trikova saznajte što pokloniti ljudima za Božić

Lampice

Najveći hit u cijeloj priči su i lampice. Istina je da se u studentskim sobama lampice često nalaze kroz cijelu godinu, ali tada su najčešće popraćene fotografijama najbližih i najdražih. Također, često su u pitanju male lampice, ili su tek limitirane na neki mali prostor. Kada dođe božićno vrijeme, to se proširi na cijelu sobu.

Čak i da se inače ne družite s cimerima, sada ćete se napokon zbližiti kada budete postavljali lampice po cijeloj sobi. To su oni rijetki trenuci kada se ne brinete oko toga čija je koja polovica sobe niti jeste li im ušli u osobni prostor – lampice su tu da budu postavljene svugdje. Ali doslovno, svugdje.

Božićno drvce

Realno, možete li reći da je božićni duh zaživio, ako niste u sobi postavili božićno drvce? Naravno da ne. Ali, pronaći prikladno božićno drvce je najveći izazov, zato što ona uobičajeno zauzimaju jako puno vremena, a u principu je upravo to ono čega najviše fali u studentskim životima općenito, pa tako i u prostorima.

Zato je to trenutak u kojem se postaje kreativan – neki će se poslužiti osvježivačem zraka za auto u obliku bora, dok će drugi lampice postaviti tako da izgledaju kao bor. Neki će postaviti kuglice po šibama koje su dobili za sv. Nikolu, a neki će možda i dodatno uložiti i kupiti bor manje veličine, koji im neće oduzimati (previše) mjesta u ionako malim sobama.

Kamin

Zvuči nevjerojatno, kamin u studentskoj sobi ili studentskom stanu, zar ne? Ali, ustvari je to neizostavno za potpuni ugođaj. Na kraju, kada ste apsolutno sve već postavili, onda morate još dodati i kamin, kako bi slika bila potpuna. Naravno, kako ste ipak u domu ili nekom jadnom, studentskom stanu, onda ćete se morati poslužiti nekim trikovima.

Najlakši trik će biti taj da jednostavno u YouTube upišete ‘fireplace Christmas music’, a kako bismo vam olakšali tu veliku i tešku potragu, donosimo vam link koji vam je potreban. Ni više ni manje, odlučili smo se za verziju s pjesmama omiljenog pjevača božićnih pjesama, Michaela Bubléa. Stavite na full screen i uživajte!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap