Pretraga

Četiri trenda u šminkanju bit će posebno popularna u 2021., svi stavljaju naglasak na istu stvar

A- A+

Kao što je odjeća vrlo bitna u izražavanju vlastite osobnosti, tako je i šminka. Možete sada reći da se vi ne šminkate, ali i time šaljete poruku o sebi. Trendovi u šminkanju se mijenjaju iz godine u godinu, kao što je slučaj i s odjećom, ali i bilo čime ustvari. No, glavno pitanje jest – kako ćemo se šminkati ovih mjeseci? Naglasak će biti na što prirodnijem izgledu.

Foto: Unsplash

Svako vrijeme nosi nešto svoji – tako su osamdesete bile razdoblje neon sjenila, a devedesete era tankih obrva. Ovih godina je sasvim sigurno jedna nova stvar u fokusu, a to je zdravlje. Kao što je poželjno redovito vježbati i imati tonirano tijelo, tako je poželjno i imati čist ten. Naravno, imati čist ten je nešto ka čemu svi teže i bez ovog trenda.

Ono što to znači za ovu situaciju jest da će šminka biti lagana, kako bi do izražaja došla prirodna ljepota. Odnosno, morat ćete se puno više truditi oko njege kože, negoli oko samog procesa šminkanja. Možete se vi uvijek zamaskirati sa šminkom (to je svima jasno), no poanta je u tome da se nosi šminka koja NE maskira.

To je posljednjih godina prevladavajući trend, pa nema više jake šminke na očima, teškog pudera, a rijetko kad ćete vidjeti i upadljivi ruž. Naravno, ti trendovi nisu isključivi, pa svatko nosi što želi, no ako pogledate kako se šminkaju ‘Insta-famous’ ljudi, onda ćete vrlo vjerojatno vidjeti trendi šminku. Barem kada je u pitanju šminka za svaki dan.

Trendovi općenito su uvijek odraz trenutnog stanja u društvu, pa ni ova sezona nije iznimka. Tako svi trendovi uzimaju u obzir činjenicu da većinu vremena provodimo pod maskama, kako piše InStyle. Što to točno znači, donosimo u nastavku!

Izdvojeni članak

Za sve koji se vole šminkati: Znate li da vaša šminka ima rok trajanja?

Lagani ruževi

Kremasti ruž je šminka koja se najteže preslikava i pušta mrlje – odnosno, maska za lice će biti najurednija s ovim izborom. Možete tako zaboraviti na sva sjajila. Osim toga, veći naglasak je na nude tonovima. Ipak, nije riječ o bojama koje su donedavno dominirale, već o nekim novim bojama.

Tako ćete najčešće viđati breskvaste i roskaste tonove, za razliku od prijašnjih sezona kada je najpopularnija boja bila baš boja kože (priznajte da ste nekad nosili i korektor kao ruž, sve je u redu). Više ni nema pretjeranog precrtavanja usana, već možete istaknuti usne nanošenjem nijansu tamnije olovke na rubove, i popunjavanje ružem. No svakako, naglasak nije na usnama.

Dolphin skin

Kao što smo već spomenuli, naglasak je na prirodnoj ljepoti – to je pogotovo slučaj s kožom. Ne tako davno, glavna stvar je bila teška šminka. Ta teška šminka je uključivala nanošenje pudera, postizanje i promjene boje, pa čak i mijenjanje crta lica pomoću konturiranja. Sada je to daleko iza nas, jer novi trend je pobornik – nenošenja šminke!

I samo ime trenda vam govori puno o tome što možete očekivati: sjajna i glatka koža. Postići sjajnu i glatku kožu je nemoguće s nanošenjem pudera. Zato će se sada u potpunosti izbjegavati stavljanje pudera, već će prednost dobiti BB krema ili bilo kakva krema u boji. Naravno, idealno bi bilo da ne nosite ništa, već samo malo highlightera (šljokice su uvijek dobrodošle!).

Crte na očima

Sada već dolazimo do glavne stvari u ovim trendovima, a to su oči. S obzirom na to da većinu vremena nosimo maske, sasvim je normalno da je naglasak upravo na očima. Kako je i dalje naglasak na prirodnoj ljepoti, izbjegavajte jaka i snažna sjenila, već se držite nude mat boja. Pažnju privucite koristeći tuš, odnosno olovku za oči.

Možete se poslužiti donjom crtom na kapku i biti totalno u trendu (devedesete žare i pale), ili se odlučiti malo više potruditi i igrati na ‘graphic lines’. Riječ je o novom trendu gdje tuš/olovku za oči nanosite na neobična mjesta, postižući tako i recimo iluziju većih oči, manje umornih, ili što god već bila vaša želja.

Soap brows

Više nema pretjeranog crtanja obrva, niti pretjeranog čupanja – soap brows su trend koji zaista stavlja vaše prirodne obrve na prvo mjesto. To znači da ćete ih u slobodno vrijeme morati mazati raznim uljima kako bi lijepo izrasle, a prije svega ćete morati zavoljeti svoje obrve: njihovu boju i oblik.

Soap brows efekt postignete tako što doslovno samo počešljate obrve s češljićem na kojem se nalazi lagani sloj sapuna. Riječ je o onom sapunu koji je ekološki prihvatljiv jer ne sadrži plastiku, a možete ga kupiti u bilo kojem dućanu za cijenu prihvatljivu svačijem džepu!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap