Pretraga

Nakon brojnih putovanja svijetom grupa prijatelja patentirala uređaj koji pritiskom na gumb prevodi s 25 jezika svijeta

A- A+

Na tržištu je od nedavno prisutan i SIGMO, maleni uređaj koji u realnom vremenu prevodi s čak 25 jezika, među kojima je i hrvatski. Skupina prijatelja koja je proputovala svijet patentirala ga je kako bi mogli i dalje putovati i razgovarati s ljudima različitih zemalja.

Grupa prijatelja koji se druže još od djetinjstva i zajedno su proputovali svijet, poželjela je da i dalje putuju, ali i razgovaraju s ljudima iz različitih zemalja na još lakši način. Zbog toga su napravili prevoditelj imena SIGMO, koji pritiskom na gumb prevodi s čak 25 jezika svijeta, piše Vecernji.hr.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Besmislice Google prevoditelja

SIGMO prevodi u realnom vremenu, a prepoznaje i hrvatski jezik. Funkcionira tako da se pomoću Bluetootha poveže s aplikacijom na pametnom telefonu, te pritiskom na jedan gumb snimi govor, a pritiskom drugog iz zvučnika na uređaju izlazi izabrani jezik koji razumijete.

Izumitelji SIGMO-a tvrde kako je on namijenjen prije svega onima koji često zbog posla ili nekog drugog razloga moraju razgovarati s osobama koje ne govore njihov jezik. Uređaj možete kupiti za pedeset dolara, a u ovom je trenutku prilagođen IOS-u i Androidu.

Nakon brojnih putovanja svijetom grupa prijatelja patentirala uređaj koji pritiskom na gumb prevodi s 25 jezika svijeta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap