Pretraga

Osam web stranica koje će dramatično podignuti vašu kvalitetu surfanja

A- A+

Možda vam je poznat osjećaj kada boravite ispred ekrana računala, ne znate što biste radili, ali i dalje piljite u isti. Otvarate Facebook, e-mail, i nigdje ničeg zanimljivog. Donosimo osam web stranica koje će vas vrlo kreativno zabavljati.

Internet je prepun predobrih web stranica za koje možda niste saznali, a na kojima možete mnoštvo naučiti, ali i dobro se zabaviti. Sljedeći put kad se budete dosađivali pred ekranom računala, posjetite neke od ovih odličnih web stranica koje preporučuje Buzzfeed, a koje će bitno povećati kvalitetu surfanja internetom.

Coursera

Coursera je obrazovna kompanija u partnerstvu s top sveučilištima i organizacijama svijeta koja nudi akademske kolegije na kojima možete učiti online. Ne trebamo previše govoriti o tome koliko je to sjajna prilika za one koji su željni znanja, a što je najbolje, potpuno je besplatno.

Instructables

Instructables je web stranica koje donosi mnoštvo DIY (Do It Yourself) tutorijala koje možete koristiti u svakodnevnom životu.

Duolingo

Uz pomoć Duolinga zapravo možete naučiti pokoji strani jezik. Ova aplikacija vam donosi oko 1500 riječi, što je negdje između temeljnog i konverzacijskog znanja.

Izdvojeni članak

Internetske stranice na kojima se isplati gubiti vrijeme

Big Think

Ovu stranicu jednostavno morate posjetiti, jer ju je teško pravilno i dobro opisati. U vremenu mnoštva informacija teško se odlučiti kamo se okrenuti i kakve ideje prihvatiti i proučiti. Big Think je razvojni putokaz do najboljeg razmišljanja na planeti – donosi ideje koje vam pomažu da razmišljate fleksibilno i djelujete odlučno u promjenjivom svijetu.

FutureMe

FutureMe vam daje priliku da pošaljete pismo budućem sebi, kako biste poslije lako pratili životne uspjehe i neuspjehe. Ovo je na neki način digitalna vremenska kapsula.

Izdvojeni članak

Facebook stranice koje jednostavno morate ‘lajkati’

Goodreads

Ovo je najveća web stranica na svijetu za ljubitelje knjiga. Na njoj možete pročitati brojne književne preporuke i sagraditi svoju virtualnu policu s knjigama.

TED Talks

TED je neprofitna organizacija koje se bavi širenjem dobrih ideja, a dovodi najfascinantnije svjetske mislioce i izumitelje, koji drže govore duge 18 minuta ili manje. Tu se zna naći odličnih govora i performansa, stoga preporučujemo da pogledate tu i tamo što se nudi.

Lumosity

Ova je web stranica savršena platforma koja pomaže da vam mozak ostane oštar nakon sati i sati provedenih na Facebooku. Na njoj ćete lako unaprijediti rad mozga, poboljšati memoriju i pažnju te pratiti promjene u svojem performansu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap