Pretraga

Pjesme idealne za ovo godišnje doba

A- A+

Jesen je, a oko nas je sve tmurno, oblačni, kišovito i mračno. Kad i ugledamo tračak sunca, najčešće je u pratnji kiše. U takvom se okruženju najčešće i sami osjećamo tmurno i depresivno pa slušamo takvu glazbu. Pogledajte popis pjesama koje su idealne za ovaj period.

Kako vrijeme izgleda, tako se i mi osjećamo. Budući da je jesen tmurno godišnje doba koje budi u nama depresiju, napravili smo popis pjesama koje su idealne za ovaj vremenski period.

blogs.yahoo.co.jp

R.E.M. – Everybody Hurts

‘Everybody Hurts’ je pjesma koju je grupa R.E.M objavila na albumu ‘Automatic for the People’ 1992. godine te je posebno objavljena 1993. kao singl.

Leonard Cohen – Hallelujah

Skladba datira iz 1984. godine, a napisao ju je kantautor i književnik Leonard Cohen. Danas se često koristi kao tema za razne filmove i serije.

Nightwish – While Your Lips Are Still Red

Pjesmu su 2007. godine napisali Tuomas Holopainen i Marco Hietala, a izveli su je Holopainen, Hietala i Jukka Nevalainen za film Lieksa!.

Blind Guardian – Bard’s Song

Pjesmu je 2003. godine objavila popularna njemačka metal grupa Blind Guardian. Postoji pet različitih verzija, ali je originalna ona koja je objavljena na albumu ‘Somewhere Far Beyond’.

Chris Isaak – Wicked Game

Danas je jedna od omiljenih ljubavnih pjesama, a Chris Isaak ju je simio 1989. godine i objavio na svom trećem albumu ‘Heart Shaped World’. Objavljena je godinu dana prije filma ‘Wild at Heart’, ali je tek zahvaljujući njemu postala svjetski hit.

Evanescence – My Immortal

Ovo je treći singl s albuma ‘Fallen rock’ od Evanescence. Napisao ju je nekadašnji gitarist grupe, Ben Moody, uz pomoć pjevačice Amy Lee. ‘My Immortal’ je, uz njihovu najpoznatiju pjesmu ‘Bring Me To Life’, postao soundtrack za film Daredevil.

Elton John – Candle in the Wind

Tekst i glazbu za pjesmu ‘Candle in the Wind‘ napisali su Elton John i Bernie Taupin 1973. godine u čast Marilyn Monroe koja je umrla 11 godina ranije. Nakon smrti princeze Diane 1997. godine, pjesma je prepravljena njoj u čast i postala prva na top ljestvici diljem svijeta.

Prince – Nothing Compares To You

Pjesmu je prvi napisao i komponirao Prince za projekt pod nazivom ‘The Family’, a kasnije je doživjela brojne obrade. Najpoznatija verzija, uz Princeovu, je od irske pjevačice Sinéad O’Connor.

Copy link
Powered by Social Snap