Pretraga

Pjevušite li je i vi? Ovo je najslušanija domaća pjesma u prvoj polovici godine

A- A+

Tijekom posljednjih šest mjeseci u Hrvatskoj se od domaće glazbe najviše slušala pjesma ‘Trebaš li me’ Eni Jurišić i Matije Cveka. Pokazuju to podaci HR Top 40 liste koja svakog tjedna generira podatke o 40 najemitiranijih pjesama na preko 130 radijskih postaja diljem Hrvatske.

slušanje glazbe radio

Foto: Eric Nopanen, Unsplash

Singl ‘Trebaš li me’ u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka najemitiranija je domaća pjesma na hrvatskim radijskim stanicama u prvoj polovici 2022. godine, pokazuju podaci Hrvatske diskografske udruge. Pjesma je srca i uši publike osvojila krajem siječnja kada je izdana zajedničkim snagama Aqarius Recordsa i Menarta.

Konstantno u Top 3

Pjesmu su skladali Matija Cvek i Zvonimir Husnjak, poznatiji kao z++. ‘Trebaš li me’ je debitirala na na listi HR Top 40 na trećem mjestu, a prvi broj jedan ostvarila je u četvrtom tjednu boravka na listi. Od tada, pjesma nije izlazila iz Top 3 najemitiranijih domaćih singlova na hrvatskim radijskim postajama i ostvarila 16 neuzastopnih boravaka na broju jedan.

Osim na listi HR Top 40, ‘Trebaš li me’ je ostvarila uspjeh na listi Croatia Songs magazina Billboard, koja se objavljuje u okviru sekcije Hits of the World. Duet s prvog mjesta polugodišnje liste emitiranja HR Top 40 svoj najbolji plasman imao je na trećem mjestu. Zanimljivo je kako se radi o jednome od svega pet singlova koji su se našli na svih dvadeset tjednih mjerenja na Billboardu otkako je lista uspostavljena, odnosno od veljače ove godine.

Druge uspješnice

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1PlayedPodaci se odnose na na razdoblje od 1. siječnja do 30 lipnja 2022. godine.

O popularnosti dueta Eni i Matije govori i YouTube. Ondje je pjesma ‘natukla’ gotovo tri milijuna pregleda.

Od drugih pjesama na listi HR Top 40 treba istaknuti Parni valjak sa singlom ‘Ponovo’ koja je izdana na dan oproštaja s preminulim Akijem Rahimovskim. Na broju tri našla se ovogodišnja predstavnica na Eurosongu Mia Dimšić s pjesmom ‘Guilty Pleasure’.

slušanje glazbe radio
Share via
Copy link
Powered by Social Snap