Pretraga

Popularna Potjera doživjela i 600. epizodu: Evo kada će se prikazati i što je do sada obilježilo ovaj kviz

A- A+

Već u petak je na Twitteru lovac Dean Kotiga objavio da je snimljena 600. epizoda Potjere, a evo danas s Prisavlja javljaju da će se jubilarna epizoda prikazati u četvrtak.

U slavljeničkoj Potjeri lovkinja je bila Morana Zibar, a jedini član tima, koji je sudjelovao u snimanju baš svake epizode, najavio je što gledatelje čeka u četvrtak.

– Bit će zanimljivo; dramaturški smo najkvalitetniji kviz, brzi smo, intenzivni, mora se imati i pokazati znanje i timski rad; lovci su fenomenalni i uhodana smo ekipa koja je još uvijek svježa, premda smo tek na šestotoj emisiji, rekao je na snimanju šestotoga izdanja popularnoga HRT-ova kviza voditelj Tarik Filipović, dodajući kako svima nedostaje legendarni lovac Mirko Miočić.

Svaku Potjeru gledao oko 350.000 ljudi

Izdvojeni članak

Sinoć smo gledali najbizarniju Potjeru ikada: Bilo je neugodno Tariku, Kreši, a svakako i preostaloj natjecateljici

Šestotu epizodi Potjere su najavili i natjecatelji koji su nastupili u njoj, otkrivši na koje su se sve načine pripremali za svoj nastup te jesu li dugo učili kako bi položili gradivo i opravdali očekivanja.

– Da, da, bilo je i Googlea i enciklopedije; pripreme su bile duge i opsežne, imali smo i visinske i nizinske pripreme, kao i one na srednjoj razini, tako da smo spremni. Trema? Ne postoji! Drago nam je da smo dio ekipe ove šestote emisije, no bit će nam još draže ako nakon emisije odemo kući pjevajući, dakako, punih džepova, rekli su opušteni natjecatelji.

U tome da ne odu kući pjevajući, pokušala ih je onemogućiti jedina lovkinja u timu, koja je izjavila kako će emisija biti uzbudljiva te će zasigurno opravdati očekivanja gledatelja koji je prate već petu sezonu uz veliku popularnost.

– Očekujem jako dobru borbu, ekipa je vrlo dobra jer naše slavljeničko izdanje i treba biti takvo da frca znanjem; bit će i zezancije, no očekujem kvalitetnu Potjeru i kvalitetne protivnike. Sve ćete uskoro vidjeti, najavila je Morana Zibar.

Inače, prema podatcima o gledanosti s početka ove godine, Potjeru svakoga dana prosječno prati oko 350.000 gledatelja, dok je najgledaniji ovogodišnji nastavak imao gledanost od 10,6 % opće populacije (AMR), odnosno pratilo ga je 434 458 gledatelja, izvještavaju s HRT-a.

foto: HRT

Najveći iznos osvojen u Potjeri 250.000; pojedinačni 135.000 kuna

Kviz Potjera, koji se u Hrvatskoj snima prema licenciji britanskog ITV-a, došao je do 600. izdanja, a do sada je u njemu sudjelovalo preko 2.200 ljudi. Koliki interes za kviz vlada svjedoči podatak da se za sudjelovanje prijavilo više od 30.000 ljudi.

Najveći pojedinačni iznos osvojio je Ivan Borković, o čemu smo vas blagovremeno izvijestili. Kada je pak riječ o najvećem ekipnom iznosu, osvojila su ga tri profesora, obranivši u završnoj potjeri 250.000 kuna, od čega je svakom od njih pripalo nešto više od 83.000 kuna.

Izdvojeni članak

Sasvim drugačiji vjeroučitelj iz Zagreba: Profesor i samohrani otac postao Ponos Hrvatske zbog velikog djela koje je učinio

Student matematike Martin Brkić rekorder je po broju odgovorenih brzopoteznih pitanja.

U svega 60 sekundi uspio je ponuditi 13 točnih odgovora, na što mu je lovac Dean Kotiga dao najveću višu ponudu od 182.500 kuna.

Premda nemamo precizne podatke, sa sigurnošću možemo reći da je lovac s najmanje poraza u prosjeku, Krešimir Sučević Međeral. On je od kraja ožujka prošle godine, na lovčevu stolcu zamijenio Mirka Miočića te je prvi poraz ubilježio gotovo dva mjeseca poslije. Na izvrsnom omjeru pobjeda i poraza, nastavio je nastupati i do ove jubilarne epizode.

Na kraju podsjetimo na jednu interesantnu i humanitarnu priču iz Potjere, koja je poprimila velike razmjere nakon objave na portalu srednja.hr. Naime, vjeroučitelj iz Zagreba Nikola Kuzmičić, koji je inače samohrani otac dvojice sinova, cjelokupni iznos osvojen u Potjeri, donirao je u dobrotvorne svrhe, radi čega je prije nekoliko dana dobio nagradu Ponos Hrvatske!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap