Pretraga

‘Stani, pogledaj ovaj video, imam ti nešto važno za reći’: Gimnazijalka snimila poruku koju bi svi trebali poslušati

A- A+

‘Stani, pogledaj ovaj video, odvoji minutu ili dvije, imam ti nešto jako važno za reći’ – tim riječima započinje glazbeni video kojeg je snimila gimnazijalka iz Sesveta. U pozadini na glasoviru svira melodija pjesme ‘My heart will go on’, dok se pri dnu ekrana ‘vrti’ važna poruka u jeku epidemije koronavirusa.

Jedna od glavnih uputa za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom ostanak je kod kuće i držanje socijalne distance. Zbog toga su zatvorene škole, igrališta, zabranjena javna okupljanja, ali pojedinci se toga odbijaju pridržavati.

Izdvojeni članak

Studenti printaju vizire kako bi liječnike zaštitili od korone: I vi se možete priključiti akciji

Kako bi upozorila vršnjake, ali i građane zašto je važno pridržavati se uputa stručnjaka, učenica Gimnazije Sesvete, uz ideju profesorice Ines Bosak Ćupić snimila je kreativan glazbeni video. Dok u pozadini na glasoviru svira melodiju pjesme ‘My heart will go on’ u kutu videa izmjenjuju se kartice s porukama kojih bismo se svi trebali pridržavati ovih dana:

‘Stani, pogledaj ovaj video, odvoji minutu ili dvije, imam ti nešto jako važno za reći. Ovo nije šala. U Italiji svaki dan umre preko 300 ljudi. Ovo je ozbiljna situacija, slušaj stručnjake te prati njihove upute. Ostani kod kuće, tako ćeš smanjiti šansu zaraze. Tako ćeš smanjiti šansu zaraze sebe i svoje obitelji. Peri ruke. Očisti mobitel. Izbjegavaj okupljanja. Ostani kod kuće. Ako se ne budemo pridržavali mjera opreza, virus može pogoditi i ostale ukućane, ne samo nas. Nemojmo dopustiti da Hrvatska postane druga Italija. Pridržavaj se mjera zaštite. Shvati i prihvati upute kao dobronamjerne. Ne idi na druženja u zatvorenom, a ni na otvorenom prostoru. Budi odgovoran/odgovorna. Možemo prebroditi ovo samo ako se pridržavamo mjera opreza. Znam da to možemo. Znam da TI to možeš!’

Podsjetimo za kraj i kako sve preporuke s ciljem sprječavanja širenja virusa možete pronaći na web stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i na posebnoj stranici Vlade koronavirus.hr.


Za dodatan zanimljiv i koristan sadržaj preplatite se na naš YouTube kanal.

U našem prvom podcastu ugostili smo profesoricu Natašu Jokić-Begić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Tema je bila psihičko zdravlje u doba korone.

Pojasnila je i zašto je važno da vas roditelji puste spavati:

… kao i zašto je važno održavati rutinu za vrijeme samoizolacije!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap