Pretraga

Surfaj pametno – ljetna kampanja za podizanje svijesti mladih o zaštiti spolnog zdravlja

A- A+

‘Surfaj pametno’ simpatični je naziv ljetne kampanje koju zajedno sa suradnicima provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Svrha kampanje jest podizanje svijesti o zaštiti spolnog i reproduktivnog zdravlja, posebice među mladima.

Screenshot edukativnog videa HZJZ-a | izvor: YouTube

Kampanja ‘Surfaj pametno’ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo traje od početka lipnja do kraja rujna, a cilj joj je prenositi poruke putem kojih će podići svijest i informirati ljude, posebice mlade, o važnosti zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja.

Tradicionalno se provodi preventivnim porukama na svlačionicama i oglasnim pločama na poznatim kupalištima, pa će se tako naći na petnaestak lokacija duž Jadranske obale, kao i na zagrebačkom Jarunu.

Ključna poruka kampanje Surfaj pametno je – Budi Z D R A V

Za ključne poruke ljetne kampanje Surfaj pametno poslužila je igra riječima:

Budi

Izdvojeni članak

[Video] Pogledajte kako mladi razmišljaju o spolno prenosivim bolestima

Za sigurniji prvi spolni odnos – ne žuri se

Donosi pravilne odluke za zdravlje

Redovito obavljaj preventivne preglede

Ako si spolno aktivan/na – koristi kondom

Vjernost i odgovornost daju ti sigurnost

U središtu kampanje je mobilna aplikacija Spolno zdravlje

Izdvojeni članak

Mobilnom aplikacijom ‘Spolno zdravlje’ anonimo otkrij sve što još ne znaš o tome

U sklopu kampanje, zapravo i u centru pažnje, nalazi se mobilna aplikacija Spolno zdravlje. To je besplatna i informativna platforma izrađena u partnerstvu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV).

– Platforma i aplikacija “Spolno zdravlje” izrađena je u informativne i obrazovne svrhe, s ciljem poboljšanja informiranosti i razumijevanja važnosti odgovornog spolnog ponašanja, zdravog stila života i zaštite od spolno prenosivih infekcija u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja. Aplikacija na pregledan i zanimljiv način pruža korisne informacije o spolnom i reproduktivnom zdravlju, uključujući prevenciju, testiranje i liječenje spolno prenosivih bolesti, sukladno važećim znanstvenim i stručnim spoznajama. Bilo da je riječ o provjeri rizika, kvizu znanja, informacijama ili preporukama, vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe, navode na službenoj stranici aplikacije Spolno zdravlje.

Copy link
Powered by Social Snap