Pretraga

[VIDEO] Mislite li kako je majka brijanjem glave prestrogo kaznila kćer?

A- A+

Vršnjačko nasilje u današnje je vrijeme sve češća pojava među djecom i mladima. Međutim, kada se zlostavljanim nađe dijete oboljelo od neke zloćudne bolesti priča zasigurno dobije na težini. Upravo se takva situacija dogodila u Velikoj Britaniji kada se učenica tamošnje škole okomila na svog školskog kolegu kojemu je uslijed teškog liječenja od karcinoma otpala kosa.

Pinterest

Izdvojeni članak

Zašto ćemo radije snimati nasilje nego intervenirati?

Nakon što je majka djevojke koja je vršila bullying nad školskim kolegom čula što je kćer učinila, odlučila ja napraviti nešto na što bi se malo koja majka odlučila. Bez mnogo pogovora, majka je odlučila kćeri očitati lekciju na način da joj obrije kosu i time joj pokaže kroz što sve prolazi nesretan dječak. 

I ne samo to, majka je snimila brijanje svoje kćeri, a mučan video koji je ubrzo postao javan podijelio je mišljenja, stoji na Facebook stranici časopisa Women’s owna. Jedni podržavaju nesvakidašnji potez majke koja je na najbolniji način kćeri pokazala što znači ostati bez kose zbog bolesti i k tomu još biti maltretiran, drugi su zaključili kako je učenica vršenje bullyinga nasljedila upravo od majke koja je i razgovorm mogla riješiti ovu krajnje dramatičnu situaciju. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap