Važno: Ističe rok za prijavu srednjoškolskih programa u ljetnom upisnom roku

Pred osam je dana započeo odabir srednjoškolskih programa za sve bivše osmaše, putem sustava NISpuSŠ. Liste prioriteta kandidata zaključavaju se sutra, 6. srpnja točno u podne kada će razrednicima osnovnih škola biti omogućen ispis prijavnica za učenike njihovih razreda. Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik te dostaviti razredniku do 8. srpnja 2016. godine u 15:00 sati, koji će to označiti u sustavu.

U srijedu, 6. srpnja 2016. u 12:00 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata te će od toga trenutka razrednicima osnovnih škola biti omogućen ispis prijavnica za učenike njihovih razreda u izborniku Prijavnice. Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik te dostaviti razredniku do 8. srpnja 2016. godine u 15:00 sati, koji će to označiti u sustavu.

Pozor osmaši: samo danas možete prijaviti neispravnosti u sustavu NISpuSŠ!

Važno je napomenuti kako će se samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći na konačnim ljestvicama poretka.

 – Učenici 8. razreda škola u RH svoje će prijavnice dobiti od razrednika u svojoj osnovnoj školi te ih potpisane na vrijeme moraju vratiti razredniku.

 – Učenici škola u RH koji nisu 8. razred od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici Moj odabir. Dužni su ih potpisane dostaviti do 8. srpnja 2016. godine u 15:00 sati upisnom povjerenstvu u školu koja ih je aktivirala.

 – Kandidati koje je registrirao Središnji prijavni ured od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici Moj odabir. Dužni su ih potpisane do 8. srpnja 2016. godine u 15:00 sati dostaviti Središnjem prijavnom uredu na adresu e-pošte srednja@azvo.hr. 

Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici. Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu. Također, ova prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova. 

VAŽNA NAPOMENA: svi će kandidati originalnu dokumentaciju temeljem koje su prilikom prijave ostvarili određena prava, te upisnicu, morati dostaviti srednjoj školi koju će upisati u razdoblju određenom za upis (11.-15. srpnja 2016.).

Druge vijesti na temu ‘Upisi u srednje’

Kalkulator izračuna bodova pogledajte ovdje

Navala osmaša na opće gimnazije a najveća konkurencija za smjerove zlatar i vrtlar

20 najboljih gimnazija u Hrvatskoj prema prosjecima upisanih učenika

10 škola u Splitsko-dalmatinskog županiji koje upisuju najbolji učenici 

10 zagrebačkih srednjih škola koje upisuju najbolji učenici 

20 strukovnih srednjih škola koje upisuju najbolji učenici u Hrvatskoj

10 srednjih škola u Primorsko-goranskoj županiji koje upisuju najbolji učenici

10 srednjih škola koje upisuju najbolji učenici Istre

HZZ je osmašima preporučio koje srednje škole upisati u svakoj hrvatskoj županiji pa na ovom linku pogledajte što su savjetovali za vašu. Koje su pak najbolje srednje škole u Zagrebu, možete vidjeti ovdje.

Odgovori