Brkljača je gurnuo kroz noge Iniesti: A sjećate li tko je napravio ovaj legendarni tunel velikom braniču?

Pitanje iz sinoćnje Potjere, našlo se u središtu pozornosti romantičarskih nogometnih krugova. Naime, dovitljivi su sastavljači priupitali ”Kome je Mario Brkljača ‘prodao tunel’ pred punim Poljudom?”.

S obzirom da se na jednoj strani radilo o Hajdukovom veznjaku s karijerom prosječnog dometa, a na drugoj jednom od najvećih veznjaka u povijesti, tunel pred ‘zakucanim’ Poljudom na slavljeničkoj utakmici  za 100. godišnjicu splitskih Bilih, dobio je uistinu puno pozornosti.

Legende neće biti zaboravljene dok je stranice Nogometne ikone

No, za vas imamo pitalicu o jednom u natjecateljskom smislu puno značajnijem ‘tunelu’, koji se također odvio na krcatom Poljudu, a ostao je urezan duboko u srca navijača Hajduka, a u pamćenja brojnih nogometnih kroničara na ovim prostorima.

Radilo se o utakmici između Hajduka i Rome u Kupu Uefa 27. studenog 2003., a konačni rezultat glasio je 1:1, što je bilo nedovoljno za prolaz Bilih.

No, potez utakmice napravio je Hajdukov napadač, koji je jednog od tada najcijenjenijih braniča talijanske lige, nadmudrio guranjem lopte kroz noge nakon koje je pao gol za vodstvo. Znate li o kojem se napadaču radilo, a o kojem braniču?

Točan odgovor pogledajte ispod ilustracije.

Odgovor: Petar Krpan i Jonathan Zebina

Odgovori