Pretraga

Pokrenuli praktičnu nastavu kako bi hrvatske učenike kroz zabavu naučili koristiti znanje iz škole

A- A+

Muzej Backo Mini Express odlučio je otvoriti vrata hrvatskim učenicima kako bi svi zainteresirani za elektroniku, inženjerstvo, maketarstvo, programiranje i krajobraznu arhitekturu dobili priliku kroz zabavu naučiti korisne i zanimljive stvari s kojima se ne mogu susresti kroz redovnu nastavu.

Praktična nastava, na koju su pozvani svi hrvatski školarci i njihovi profesori, odvijat će se u prostorima muzeja Backo Mini Expressa u Gundulićevoj 4 u Zagrebu, uz pet maketara koji svakodnevno rade na razvoju malog svijeta vlakova koji nikada ne kasne.

Izdvojeni članak

Od sada i službeno studenti FER-a mogu na praksu u Rimac Automobili

Praksa u školama još uvijek previše zapostavljena

– Već dulje vrijeme uočava se nesrazmjer znanja kojega učenici tijekom svog školovanja usvajaju i znanja kojega mogu i znaju primijeniti u konkretnoj praksi. Nerijetko se događa da i odlični učenici, suočeni s konkretnim problemom u stvarnosti, ne znaju ili nedovoljno mogu primijeniti naučeno i tako rješavati situacije s kojima se suočavaju nakon što izađu iz učeničkih klupa, objasnio nam je osnivač Backo Mini Expressa Antun Urbić što ga je potaknulo na ideju da inicira suradnju sa svim hrvatskim školama.

Praktična nastava za osnovnoškolce fokusirat će se na tehnički odgoj i maketarstvo, dok će srednjoškolci dobiti priliku učiti o maketarskom inženjerstvu, elektrotehnici i elektronici te raditi na prometnom softwareu.

Izdvojeni članak

Budući karlovački medicinari osmislili novi raspored nastave i prakse, MZOS ga prihvatio


U odnosu na stvarni svijet maketa je umanjena u omjeru 1:87

Maketa, koju čine čak 102 kompozicije vlakova, smještena je na 75 četvornih metara, a prometuje osam sati svakog radnog dana. Osim vlakova, u cijeli sustav ukomponirani su i automobili, autobusi i kamioni, a ‘svijet u malom’, koji je u odnosu na stvarnost umanjen u omjeru 1:87, obogaćuju i simpatični gradići te obiteljske kućice.

Učenici će kroz igru na maketi učiti važne vještine

Glavna prednost ovakve nastave je što će kroz primjenu svog znanja školarci odmah na maketi moći uočiti što su napravili, programirali ili promijenili, a stečene vještine moći će kasnije primjenjivati i u stvarnom životu.

– Matija Bulat je stigao kod nas da bi upotpunio znanja kroz praktičnu primjenu gradiva naučenog u školi. No, toliko je bio odličan i naravno zainteresiran za rad na maketi da je i nakon strukovnog školovanja ostao raditi kod nas, ali i dao prvi primjer kako upravo na našem projektu možemo spojiti ugodno s korisnim i za učenike i za njihove profesore i nastavnike, istaknuo je Urbić vrlo pozitivan primjer njihove suradnje sa srednjoškolcima.

Svi zainteresirani za posjet maketi i praktičnu nastavu na maketi mogu se javiti na broj mobitela:

091 2762 990; Antun Urbić Backo ([email protected])

091 519 09 23; Sanela Dropulić ([email protected])

Share via
Copy link
Powered by Social Snap