Pretraga

Probna matura nastavnicima će ipak biti plaćena? Sindikat kaže da su postigli dogovor s državom

A- A+

Iako se pojavila informacija da će učenici u nekim školama sami ispravljati probne mature, iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske kažu kako su ipak postigli dogovor oko toga tko će ih u konačnici provoditi i ispravljati. Taj posao će vjerojatno pripasti nastavnicima te će im dodatni rad biti plaćen.

maturantica

Foto: srednja.hr

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske nakon trećeg održanog sastanka o po pitanju provođenja i plaćanja rada na probnim ispitima državne mature, objavio je kako su vrlo blizu dogovora.

– Dogovoreno je da se s konkretnim podacima ne izlazi dok se ne napravi konačan obračun, ali uistinu smo na tragu kvalitetnog rješenja za sve u sustavu, a to je : da se probni ispiti državne mature provedu kvalitetno kako bi učenici smanjili razinu stresa na državnoj maturi ali i da bi dobili odgovore od nastavnika što mogu učiniti kako bi na državnoj maturi koja će uslijediti bili uspješniji; nastavnici koji će se angažirati na ispravljanju ispita, dežurstva, ali i ispitni koordinatori bit će za svoj rad novčano nagrađeni, stoji na stranicama Sindikata.

Izdvojeni članak
matura

Ispite na probnoj maturi ove godine ispravljat će učenici? Dio nastavnika odbija to raditi bez honorara

Dodali su i kako pregovori nisu bili jednostavni, no da su na kraju bili konstruktivni te su uz Ministarstvo znanosti i obrazovanja pronašli zadovoljavajuća rješenja.

Podsjetimo, danas je probna matura još jutros bila pred bojkotom jer nastavnici to nisu željeli raditi bez adekvatne naknade. Također su neke škole imale u planu da ispite ispravljaju sami učenici u slučaju da do dogovora ne dođe.

maturantica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap