Učenici su morali crtati prijatelje koji ne idu na vjeronauk jer je časna rekla da takvima treba pomoć

Časna sestra koja djeci u jednoj korčulanskoj osnovnoj školi predaje vjeronauk, od učenika je zatražila da nacrtaju svoje prijatelje koji ne idu na vjeronauk s obrazloženjem da je takvima potrebna pomoć od Boga. Priča je to koju je za Telegram.hr ispričala jedna čitateljica čija je kći bila na tom satu vjeronauka.

foto: Pixabay.com

Na satu vjeronauka u Osnovnoj školi Petra Kanavelića u Korčuli dogodila se jedna kontroverzna situacija koju je za Telegram.hr ispričala njihova čitateljica.

Crkva se ozbiljno naljutila na ravnatelje: Pišu im da đacima ne smiju nuditi ispisivanje s vjeronauka

Naime, njezina kći pohađa prvi razred te korčulanske osnovne škole i prošlog tjedna prepričala joj je situaciju s vjeronauka. Na tom satu tema je bila koga bi učenici doveli Isusu, a časna sestra im je rekla da Isusu treba dovesti one koji ne vjeruju u Boga. Oni koji ne vjeruju u Boga, naravno, ne idu ni na vjeronauk, a časna je svojim učenicima rekla da upravo takvoj djeci treba pomoć.

Sljedeći korak bio je zahtijevanje od učenika da nacrtaju nekog od svojih prijatelja koji ne ide na vjeronauk, te su uz crtež morali napisati i imena te djece.

Mama koja se javila navedenom izvoru, rekla im je i da su se neki roditelji požalili učiteljici, pa se sada čeka reakcija škole.

 

Odgovori