Pretraga

Škola se oprostila od prerano preminulog nastavnika: ‘Njegova duša sad plovi morima vječnosti’

A- A+

Ivica Ušljebrka, nastavnik Pomorske škole u Zadru i talentirani pjesnik, preminuo je u 50. godini života. Kolege su se oprostile od njega zaista dirljivom objavom na društvenim mrežama.

https://www.facebook.com/pomskzd/posts/4808905139148158

Pomorska škola u Zadru uvijena je u crno. Jučer je u 50. godini života preminuo omiljeni nastavnik i pjesnik Ivica Ušljebrka.

‘Teška bolest mu je morila tijelo’

Posljednjih šest godina radio je u Pomorskoj školi kao profesor hrvatskog jezika. Njegovi kolege pišu da je ubrzo nakon dolaska svojom vedrinom, smirenošću i mudrošću osvojio ne samo učenike već i djelatnike. Ivica je, kažu, bio onaj kojem su se uvijek mogli obratiti za pomoć. On je bez obzira na borbu s bolesti i dalje, kažu, mislio na svoju školu, kolege i učenike te im pomagao svojim savjetima.

– Teška bolest mu je morila tijelo, ali njegov duh uzdizao se kao stijena iznad mora boli, a njegov um je i do zadnjeg daha bio jači od okova kojim mu je bolest okovala tijelo, napisali su na društvenim mrežama.

Ušljebrka, osim što je bio profesor u srednjoj školi, volio je pisati poeziju.

'ZBOGOM, PRIJATELJU'

Na društvenim mrežama nastavnika su posljednji put pozdravili brojni Zadrani i Zadranke, kazavši mu ‘zbogom’ ili ‘adio’ te zaželivši mirnu luku. ‘Prijatelju, dobričino, ljudino…Zadar je danas izgubio jednu predobru ljudsku dušu kakvih je svakim danom ionako sve manje. Napiši tamo gore puno lijepih stihova, uživaj u svom miru i hvala ti za svu dobrotu koju si nam davao…Adio’, napisao je jedan.

‘Baš kao brod, njegova duša sada plovi…’

Nakon prerane smrti nastavnika, njegovi kolege, kažu, slomljena su srca, ali utjehu pronalaze u lijepim sjećanjima i čitajući Ivičinu poeziju.

– Vrhunac njegova profesionalnog stvaralaštva je bila i objava zbirke pjesama pod nazivom ‘Brod na Kalelargi’. Baš kao brod, njegova duša sada plovi morima vječnosti, dok plovi prema svom cilju, spaja naše kopno s kopnom onkraj mora te mirno uplovljava u luku vječnog života. Počivao u miru, stoji u objavi zadarske Pomorske škole.

Podijelili su i cijelu pjesmu ‘Brod na Kalelargi’.

‘Ova godina nas ne prestaje šokirati’

Sindikat hrvatskih učitelja također se na društvenim mrežama oprostio od preminulog nastavnika iz Zadra.

– Ova, nepredvidiva i teška, 2021. godina do posljednjih svojih dana ne prestaje nas šokirati. Ovaj naš svijet danas je napustio i, sigurni smo, otišao na neko bolje mjesto, naš dugogodišnji županijski povjerenik Zadarske županije, gospodin Ivica Ušljebrka. Nama ostaju sjećanja na Ivicu, a svima koji su ga poznavali i voljeli te njegovoj obitelji izražavamo iskrenu sućut. Počivao u miru, napisali su.

preminuo nastavnik ivica ušljebrka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap