Pretraga

Za pomoćnike u nastavi skoro 25 milijuna kuna: Poznato koje udruge su dobile novac

A- A+

Skoro 25 milijuna kuna Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspodijelilo je udrugama pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika. Time je za 604 učenika u idućoj školskoj godini omogućeno 476 pomoćnika i 28 posrednika.

iIustracija; Screenshot: YouTube

Ministar Radovan Fuchs donio je 13. srpnja 2021. godine Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2021./2022., objavilo je njegovo ministarstvo.

Za financijsku potporu udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2021./2022. odobrena su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 24.882.241,16 kuna.

Izdvojeni članak
logopedija

Muke pomoćnika u nastavi: Dobit ćemo otkaz ako krene štrajk ili online nastava, a program za našu kvalifikaciju nije ni napisan

Najveći iznos, 571.830 kuna, dobila je Udruga osoba oštećena sluha Bjelovarsko-bilogorske županije iz Bjelovara. Oni su prijavili deset pomoćnika za 11 učenika te su im sva mjesta odobrena.

Pomoćnike i komunikacijske posrednike ovime je ukupno u idućoj školskoj godini dobilo 604 učenika. Financijsku potporu dobilo je 476 pomoćnika i 28 posrednika.

Detalje pogledajte u odluci.

PROUČITE ODLUKU:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [3.48 MB]

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

logopedija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap