Upisi u srednje: Počele su dodatne provjere znanja i ispiti za dio učenika

Učenici koji su ove godine završili s osnovnoškolskim obrazovanjem od četvrtka 26. lipnja počeli su prijavljivati obrazovne programe i škole u kojima žele nastaviti obrazovanje. No dio učenika će ovog tjedna pristupiti dodatnim ispitima i provjerama znanja potrebnih za upis željenih programa. Dodatni ispiti počinju današnjim danom, a završavaju 4. srpnja. Također imajte na umu da je krajnji rok za dostavu dokumentacije redovitih učenika utorak 1. srpnja.

Foto: Srednja.hr

U tijeku su drugi po redu e-upisi u srednje škole. Izuzev malih poteškoća prvog dana kada su učenici bili u mogućnosti prijavljivati programe i škole u kojima žele nastaviti svoje obrazovanje, upis protiču prema predviđenom kalendaru.

Izračunajte svoje bodove za upis u srednju školu 2014/2015

Dodatni ispiti i provjere

Ovog tjedna, točnije od 30. lipnja do 4. srpnja, dio kandidata će se suočiti s dodatnim ispitima i provjerama znanja, a točne termine po svojim školama možete pogledati ovdje. Istima pristupaju učenici koji prilikom prijave obrazovnog programa odaberu za učenje prvoga stranoga jezika određeni jezik koji nisu učili u osnovnoj školi. U tom slučaju kandidati su trebali poslati pisani zahtjev kako bi stručno povjerenstvo škole u koju se učenik namjerava upisati proveli provjeru znanja.

Dodatne ispite provode i škole koje upisuju učenike u strukovne obrazovne programe za koje je potreba određena tjelesna, govorna i slična spretnost te sposobnost. U tu skupinu spadaju i likovne, glazbene te plesne škole.

Krajnji rok za dostau dokumentacije

Ako do sad već niste, trebate imati na umu da potrebnu dokumentaciju redovitih učenika možete dostaviti još danas i sutra. Drugim riječima, utorak 1. srpnja je krajnji rok za dostavu stručnog mišljenja školskog liječnika, stručnog mišljenja HZZ-a i ostale dokumente kojima učenici ostvaruju dodatna prava za upis.

Odgovori