Nema više neugodnjaka: U novoj verziji WhatsAppa poruke se mogu brisati nakon što ih pošaljete

Korisnici aplikacije WhatsApp do sada su imali mogućnost obrisati poslane poruke, no poruka bi i dalje bila dostavljena primatelju, samo ju pošiljatelj više ne bi mogao vidjeti. Od sada će korisnici moći obrisati poruku i tako da ju ni primatelj više neće moći vidjeti, a kako poruka ne bi došla do vašeg sugovornika, morat ćete ju obrisati u roku od najviše sedam minuta od slanja.

foto: pixabay

Koliko ste puta zabunom poslali poruku krivom primatelju? Ili ste se našli u situaciji u kojoj ste screenshot razgovora, umjesto najboljoj prijateljici, poslali osobi s kojom se taj isti razgovor odvio? A povrata više nema kada jednom pritisnete ‘pošalji’. Od sada se to na aplikaciji WhatsApp mijenja pa ćete u roku od sedam minuta moći obrisati poslanu poruku, i to tako da ju više ne vidite ni vi, ali niti osoba kojoj ste ju poslali.

Svaku poslanu poruku, kako u privatnim tako i u grupnim razgovorima, u najnovijoj inačici aplikacije možete brisati pojedinačno, u tri jednostavna koraka:

G-mail ima skrivenu opciju pomoću koje možete vratiti poslanu poruku, doznajte kako

1. Otvorite WhatsApp i odaberite chat koji sadrži poruku koju želite obrisati.

2. Pritisnite na tu poruku i držite, a u slučaju da želite obrisati više poruka u istom chatu, sve ih označite.

3. Na vrhu ekrana pojavit će vam se znak ‘obriši’ i odaberite opciju ‘obriši za sve’ (‘delete for everyone’).

Važna napomena je da i vi i osoba s kojom komunicirate mora imati posljednju inačicu aplikacije WhatsApp, inače ova opcije neće biti funkcionalna. Također, postoji mogućnost i da primatelj vidi poruku prije nego ju obrišete, ako ne reagirate dovoljno brzo. I za kraj, kako tehnologija ponekada ipak nije sto posto funkcionalna, ako nekim slučajem proces brisanje ne bude uspješan, nećete biti obaviješteni o tome. Osim toga, poruku morate obrisati u roku od sedam minuta od slanja.

Za kraj, valja napomenuti kako opcija da brišete poruku samo u svom chatu, a primatelju ipak ostane, i dalje funkcionira. Postupak takvog brisanja je isti, samo u posljednjem koraku birate opciju ‘obriši za mene’ (‘delete for me’).

Odgovori