Pretraga

Nastavnici, još kratko stignete prijaviti eko-projekt svoje škole na natječaj i osvojiti nagradu

A- A+

Tražimo najbolje eko-projekte škola iz cijele Hrvatske! Prijavite eko-projekt svoje škole i osvojite Hexapod edukativne robote ili put u Strasbourg za cijeli razred. Riječ je o natječaju u sklopu projekta ekoLucija 101 kojeg provodi portal srednja.hr. Natječaj se zatvara 16. travnja u 23:59.

ekolucija natječaj

Još kratko stignete prijaviti eko-projekt svoje škole na natječaj u sklopu projekta ekoLucija 101 i osvojiti nagrade | Foto: srednja.hr

Nastavnici ulažu puno truda kako bi učenicima prenijeli poruku o važnosti brige za planet Zemlju. No, javnost često ne dobije priliku saznati o zanimljivim i kreativnim načinima na koje to čine. Zato smo pokrenuli projekt ekoLucija 101, kojim nagrađujemo najbolje eko-projekte provedene u školama diljem Hrvatske!

Kako možete postati naša iduća škola ekoLucionar?

Prijaviti se mogu sve osnovne i srednje škole koje su u protekloj, 2022. godini provele eko-projekt. U obzir dolaze razni eko-projekti, a ove godine smo ih podijelili u pet kategorija. Tako se možete prijaviti u sljedećim kategorijama:

  • školski vrtovi,
  • recikliranje i odvajanje otpada,
  • edukacije učenika,
  • ekologija i promet,
  • zdrava prehrana.

Projekte će ocjenjivati žiri kojeg čine predstavnici partnera projekta i članovi redakcije portala srednja.hr. Najbolje projekte ćemo proglasiti u svakoj kategoriji. Uz to, dva projekta s najvišim ocjenama u ukupnom poretku proglasit ćemo pobjednicima, a osigurali smo im i vrijedne nagrade.

Izdvojeni članak

Škole, prijavite se: Nagrađujemo vaše najbolje eko-projekte!

Što možete osvojiti?

Pobjednička osnovna škola, ona s najvišim ocjenama u ukupnom poretku, osvojit će dva Hexapoda. Riječ je o edukativnim robotima koje proizvodi tvrtka Stemi, koji vam omogućuju da uvedete nastavu iz robotike u svoje učionice na jednostavan i zabavan način. Uz njih, dobit ćete i sav hardware i software potreban za poučavanje, kao i pristup Stemi Lab edukacijskoj platformi s besplatnim STEM materijalima.

Pobjednička srednja škola osvojit će putovanje u Europski parlament u Strasbourg u Francuskoj. Smještaj i troškovi bit će osiguran za 24 učenice i učenika, kao i dvoje nastavnika. Učenici će kroz program Euroscola provesti dan u ulozi zastupnika u Europskom parlamentu. Na simulaciji plenarne sjednice, uz pomoć stručnjaka iz Europskog parlamenta, raspravljat će o temama koje su im važne. Naravno, dio vremena bit će posvećen i istraživanju Strasbourga.

Nagrade su omogućili partneri projekta, tvrtka Stemi i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Kako se prijaviti?

Eko-projekt svoje škole prijavljujete ispunjavanjem obrasca kojeg možete pronaći ovdje. Potrebno je ukratko opisati projekt, odabrati kategoriju u kojoj se želite prijaviti te priložiti fotografije i druge materijale koje želite. Objasnite kako su učenici sudjelovali u projektu i što su zahvaljujući tome naučili.

Vremena za prijavu ostalo je još malo. Natječaj u sklopu projekta ekoLucija 101 je otvoren do 16. travnja u 23:59 sati.

Kad ćemo proglasiti pobjednike?

Pobjednike ćemo proglasiti na video konferenciji koja će se održati ususret Danu planeta Zemlje, 21. travnja, s početkom u 10 sati. Uz proglašenje pobjednika, moći ćete poslušati o primjerima dobre prakse iz područja održivosti, kao i drugim razlozima za optimizam oko ekologije i budućnosti. Konferenciju ćete moći pratiti uživo na našem YouTube kanalu ili TikTok profilu.

Izdvojeni članak
mapa klimatske promjene

Dojmljiva mapa pokazuje kako će se klima Hrvatske promijeniti u budućnosti

Zanima li vas tko su prošlogodišnji pobjednici i želite čuti više o njihovim projektima, pročitajte ovaj tekst koji smo nedavno objavili. Sva pravila natječaja pronađite u ovom tekstu.


Projekt ekoLucija 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su tvrtka Stemi i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj. U sklopu projekta provodimo i natječaj za najbolje eko-projekte škola. Odgovore na često postavljana pitanja o projektu pročitajte ovdje, a prijavite se ispunjavanjem ovog obrasca. Odgovore na često postavljana pitanja pronađite ovdje, a sve vijesti o projektu pratite u rubrici ekoLucija 101.

Copy link
Powered by Social Snap