Pretraga

Bivši pomoćnik ministra postao prorektor u Rijeci

A- A+

Profesori Gordan Jelenić i Saša Zelenika novi su prorektori Sveučilišta u Rijeci. Nakon što ih je rektorica odabrala, njihov izbor potvrdio je i Senat. Zelenika je, podsjetimo, svojevremeno bio pomoćnik pa zamjenik ministra znanosti.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija | Foto: uniri.hr

Na ovotjednoj sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci potvrđeni novi prorektori: prof. dr. sc. Gordan Jelenić s Građevinskog fakulteta za prorektora za znanost i umjetnost te prof. dr. sc. Saša Zelenika s Tehničkog fakulteta za prorektora za strateške projekte. Mandat novim prorektorima počinje s 1. lipnja 2021.

Od 2021. do 2013. bio je pomoćnik, a od 2013. do 2014. zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića. Usto, redoviti je član mnogobrojnih sveučilišnih odbora, vijeća i inih tjela.

Gordan Jelenić magistrirao je i doktorirao na Sveučilištu u Ljubljani, a svojevremeno je kao postdoktorand te sveučilišni nastavnik radio i na Imperial College London.

U sklopu svojeg izvješća rektorica Snježana Prijić Samaržija Senatu je predstavila i nove pomoćnike u mandatu od 2021. do 2025. godine: prof. dr. sc. Alen Ružić – posebni pomoćnik za područje biomedicine i javnog zdravstva, prof. dr. sc. Sanja Barić – pomoćnica za institucijske kapacitete i politike, prof. dr. sc. Alen Jugović – pomoćnik za inovacije i investicije, prof. dr. sc. Damir Zec – pomoćnik za poduzetništvo i transfer znanja i Leopold Mandić – pomoćnik za studente.

– Rektorica je, usvajanjem nove organizacijske strukture, pomoćnicima imenovala samo trenutne predsjednike ili članove Upravnih vijeća, stoji u izvješću sa sjednice Senata.

Bivši pomoćnik ministra postao prorektor u Rijeci
Share via
Copy link
Powered by Social Snap