Pretraga

Devet zagrebačkih fakulteta dobiva 124 milijuna kuna za projekte, doznajte je li vaš među njima

A- A+

Ukupno devet fakulteta Sveučilišta u Zagrebu potpisalo je s Ministarstvom znanosti i obrazovanja ugovore vrijedne 124,6 milijuna kuna. Tim sredstvima financiraju se ukupno 22 projekta koja su predložile sastavnice.

FER i FSB potpisali su ugovore za čak šest projekata|foto: FER/srednja.hr

Kako je priopćeno sa Sveučilišta u Zagrebu, na temelju Poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije’, a u sklopu Operativnoga programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., devet sastavnica Sveučilišta u Zagrebu potpisalo je s resornim Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH ugovore u vrijednosti od 124,6 milijuna kuna za provedbu prijavljenih projekata.

– Cilj je poziva bio usmjeriti istraživanja prema potrebama gospodarstva, podupirući projekte istraživanja, razvoja i inovacija istraživačkih organizacija u suradnji s poslovnim sektorom, a u skladu s tematskim i podtematsko-prioritetnim područjima Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske. U okviru postupka ukupno je odobren 31 projekt, od čega 22 projekta koja su predložile sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, što čini gotovo 70 posto ukupne vrijednosti poziva. Od dodijeljena 177,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava, sastavnice Sveučilišta u Zagrebu ugovorile su čak 124,6 milijuna kuna financiranja, stoji u priopćenju Sveučilišta.

Ugovore za po jedan projekt potpisali su predstavnici Agronomskog fakulteta, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Geotehničkog, Medicinskog fakulteta te Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Dva projekta koja se sufinanciraju ovim sredstvima provodit će se na Građevinskom fakultetu, a tri na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije. Čak šest projekata ovim sredstvima provode Fakultet elektrotehnike i računarstva te Fakultet strojarstva i brodogradnje. Tablicu s nazivima projekata i točnim iznosom dodijeljenima za svaki od njih možete vidjeti pri dnu teksta.

– Bespovratna sredstva za provedbu projekta osigurana su iz Europskoga fonda za regionalni razvoj. Financiranje je namijenjeno provedbi primijenjenih istraživanja koja su u fazi industrijskoga istraživanja i/ili eksperimentalnoga razvoja. Projekti se provode u suradnji s dionicima iz poslovnoga sektora koji su projektni partneri znanstvenim institucijama, stoji u priopćenju Sveučilišta.

*Napomena: ako vam tablica u nastavku nije vidljiva, osvježite stranicu.


Devet zagrebačkih fakulteta dobiva 124 milijuna kuna za projekte, doznajte je li vaš među njima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap