Pretraga

Drugo najveće sveučilište otvorilo natječaj za Rektorove nagrade: Dijele se u više kategorija

A- A+

Sveučilište u Splitu raspisalo je ovogodišnji natječaj za dodjelu Rektorove nagrade u akademskoj godini 2022./2023. Nagrada se dodjeljuje u nekoliko kategorija – studentu pojedincu, skupini studenata, studentskom zboru, studentskoj udruzi ili drugoj studentskoj organizaciji. Prijave, odnosno prijedlozi podnose se se najkasnije do 25. svibnja.

Foto: Unsplash

Drugo najveće sveučilište, Sveučilište u Splitu, i ove će godine neke od najboljih studenata nagraditi Rektorovom nagradom. Ona se dodjeljuje studentu pojedincu, skupini studenata, studentskom zboru, studentskoj udruzi ili drugoj studentskoj organizaciji Sveučilišta u Splitu u akademskoj godinu 2022./2023., a za postignuća u akademskoj godini 2021./2022., što uključuje i bivše studente. Nagrada se sastoji od novčanog iznosa o kojemu rektor naknadno donosi odluku. Proteklih godina iznosila je 1.000 kuna.

Nagrada za izvrsnost

Rektorovu nagradu za izvrsnost mogu dobiti najviše dva studenta svake sastavnice te najviše po jedan student svakog samostalnog studija na Sveučilištu u Splitu, a prijava mora sadržavati sljedeću dokumentaciju:

 • obrazac RNI ispunjen i potpisan od strane studenta pojedinca
 • potvrdu fakulteta / akademije / sveučilišnog odjela / samostalnog studija o sljedećem (jedan dokument):
  a) vrsti, razini i godini studijskog programa (prva, druga, treća itd., u smislu članka 30. Pravilnika o studijima i sustavu studiranja na Sveučilištu u Splitu) koju je student pohađao akademske godine 2021./2022. (računajući obvezne i izborne, ali ne i fakultativne kolegije)
  b) ostvarenih najmanje 60 ECTS bodova u akademskoj godini 2021./2022. (računajući obvezne i izborne, ali ne i fakultativne kolegije)
  c) prosjeku ocjena ostvarenom u akademskoj godini 2021./2022., normiranom s obzirom na ECTS bodove, zaokruženom na tri decimale (računajući obvezne i izborne, ali ne i fakultativne kolegije)
 • potvrde ili drugi odgovarajući dokazi o eventualnom ispunjavanju ostalih kvalifikacija iz članka 7. Pravilnika u akademskoj godini 2021./2022.
Izdvojeni članak

Objavljen broj upisnih mjesta za maturante na svakom fakultetu u Splitu u 2023., manje ih je nego lani

Nagrada za znanstveni ili umjetnički rad

Prijedlog za Rektorovu nagradu za studentski znanstveni ili umjetnički rad) mora sadržavati sljedeću dokumentaciju:

 • obrazac RNZUR ispunjen i potpisan i od ovlaštenog predlagatelja i od (svih) predloženika
 • potvrdu fakulteta / akademije / sveučilišnog odjela / samostalnog studija da su svi predloženici (barem dijelom) akademske godine 2021./2022. bili u statusu studenta Sveučilišta u Splitu
 • posebno potpisano obrazloženje ovlaštenog predlagatelja za postignuća u akademskoj godini 2021./2022.
Izdvojeni članak

U velikom gradu otvara se nova menza, studenti mogu predlagati ime: Ovako će izgledati

Nagrada za posebna postignuća

Prijedlog za Rektorovu nagradu za posebna postignuća mora sadržavati sljedeću dokumentaciju:

 • obrazac RNPP ispunjen i potpisan od ovlaštenog predlagatelja i od (svih) predloženika ili dokaz o izričitom pristanku predloženika (ili drugi dokaz iz kojeg je razvidan izričiti pristanak predloženika i privola predloženika u svezi zaštite osobnih podataka)
 • potvrdu fakulteta / akademije / sveučilišnog odjela / samostalnog studija da su svi predloženici (barem dijelom) akademske godine 2021./2022. ili tekuće akademske godine (iznimno) bili u statusu studenta Sveučilišta u Splitu
 • potpisano obrazloženje ovlaštenog predlagatelja za postignuća u akademskoj godini 2021./2022. ili tekuće akademske godine (iznimno).

Prijave, odnosno prijedlozi se podnose najkasnije do 25. svibnja 2023. godine na Rektorat Sveučilišta u Splitu, pošto ili mailom, ali u tom drugom slučaju isključivo s kvalificiranim elektroničkim potpisima i pečatima. Kako stoji u tekstu natječaja, pojedina vrsta rektorove nagrade može se dobiti samo jednom, a nepravodobne i nepotpune prijave neće se razmatrati. Odluku o dobitnicima Sveučilište će objaviti 7. lipnja na oglasnoj ploči i svojoj web stranici.

Obrasce potrebne za prijavu na natječaj možete preuzeti ovdje, a u nastavku se nalaze natječaj i pravilnik za dodjelu. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap