Pretraga

[Filozofski dnevnik] Odaja tajni

A- A+

Svako bitnije mjesto zaslužuje svog vodiča. Gradovi imaju turističke vodiče, vodiča imate u galerijama i muzejima, a FFZG bi po svemu sudeći trebao imati tri. Jednog za KSFF, iako bi taj vodič znao samo doći do tamo i zavaliti se u fotelju s pivom u ruci, jednog za knjižnicu jer je ogromna i treba se znati služiti njome, i jednog za vodiče kroz WC-e Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Zato dame i gospodo, ako ste obavili svoje, krećemo s obilaskom.

Neke je stvari ponekad zbilja bolje ostaviti za sebe. A neke je stvari ponekad zbilja bolje ostaviti u WC-u. Zna se koje su to stvari. I baš zato WC-i u imaju počasno mjesto u životima studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Kada ti svi govore da po cijele dane ‘samo filozofiraš’ fiziološka je potreba pola dana provesti na mjestu gdje su se i najhrabriji… you know.

Ili to ili si popio već tri piva u KSFF-u pa ti se piša svakih pet minuta.

Nije slučajno što je baš zahod odigrao veliku ulogu u Harry Potteru, pa tako i na Filozofskom te odaje kriju svoje tajne.

Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: Zahod – ogledalo društva

Za sušenje veša na drugi kat

Odmah priznajem da nisam iskoristila ovu pogodnost iako sam za nju saznala na početku ove akademske godine. Kakvi god bili studenti Filozofskog i kakvo god mišljenje imali o nama, a sve predrasude su istinite, uvijek smo spremni pomoći.

Tako se dogodio jedan tipično predivan kišoviti dan u Zagrebu, a ja kao da ne znam za izum koji te čuva od tih nesretnih kapi dolazim mokra kao miš na predavanje još prvog tjedna. Što će vam reći kraj 10. mjeseca, jer eto, može nam se.

I u moru neznanaca, nadajući se da sam potrefila učionicu, nađe se neka dobra duša koja ti za ubuduće oda da se na drugom katu nalazi zahod koji se može zaključati. Ako nedajtibože opet pokisnem i budem morala sušiti tajice. Hvala, prijateljice.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Ultrageekovski natpisi u javnim zahodima

Na križanju staze, ne idi desno, nego hajde lijevo

Thompson ovo nikada ne bi otpjevao svojim glasom à la Vuco-dok-je-bio-roker ilitiga želim-biti-metalna-rašpica, ali opet, Thompson ne zna kako je to morati poslušati zov prirode na Filozofskom. Tko ne zna, na Filozofskom je vječno hladno. Kada je netko prvi put rekao ‘when hell freezes over’, zatvorili su grijanje na FFZG-u. Challenge accepted.

Prizemlje, desni WC. Ne idi tamo. Trebaju postaviti čuvara (čistačicu?) koji će metlom i đogerom zapriječiti put i derati se ‘You shall not pass!’ za dobrobit svačije guze koja zaluta na desnu stranu. Kao i s automatima za kavu, oni s lijeve strane su bolji. Na lijevoj strani se nećete smrznuti kao guzice. Odnosno, vaše se guzice neće smrznuti. Lijevi WC je topao kao friško ispečena buhtla.

Poseban pozdrav FFZG-ovcima koji su u ovih nekoliko rečenica pobrali političke poruke.

Izdvojeni članak

Kada u studentskom domu uđeš u wc nakon vikenda

Odvojeni WC-i su ‘so last year’

Dođete na faks i vidite znakić WC i ispod njega ‘Unisex’. Gledaš opet. Pa tražiš na hjp je li se značenje te riječi promijenilo od kada si čuo za nju. I nije. Pa se osvrćeš oko sebe jer nisi siguran da to sve nije neka spačka. Ali još nisi dovoljno dugo tu da stvoriš (ne)prijatelje koji bi ti takvo što priredili. Onda vidiš punkera, šminkericu i sportaša u KSFF-u i sjetiš se gdje si i da su čuda moguća i samo uđeš.

Unisex WC, I can live with that. Nemaš ništa što već nije viđeno, trolol. Ali što je s WC-ima koji nisu označeni? Zašto bi to netko napravio? Možete misliti mog zbunjenog prijatelja kako ulazi u jedan od tih neoznačenih teritorija. Nema pisoara, okej, ionako smo brojnije na faksu. Djevojke u WC-u gledaju njega čudno, on u njih bulji samo da bude još neugodnije. Ali ga čudno gledaju i prolaznici kada je izašao iz WC-a.

Šteta nije prevelika, i neobičnije smo stvari vidjeli na faksu, ali sve se to moglo izbjeći samo da je netko napisao ‘Ženski’ ili barem ‘Unisex’.

a ti, kao, ne želiš? ???? #ffzg #ffzgwc #filozofski

A photo posted by FFZG?? (@ffzgwc) on Dec 26, 2015 at 7:01am PST

#sranjaizwcafilozofskog

Možda rjeđe ima WC papira nego što ga ima, ali na WC na Filozofskom barem ne morate nositi štivo za čitanje. Zašto gledati u mobitel i čitati glupe statuse po fejsu, kada na vratima ispred vas imate ispisane prave romane? Šarolike osobe koje lutaju faksom izgubljeni jer su najvjerojatnije
brucoši i ne znaju gdje je ta vražja C razina na kojoj su konzultacije,
moraju rezultirati šarolikim porukama. Od citata, tekstova pjesama, pošalica, izraza bijesa i političke opredijeljenosti, ne možete ući u WC a da se ne zapitate tko stoji iza svake od tih poruka. Plus, tko god radi PR za Veslački klub FFZG-a dobro radi jer su njihove naljepnice na svakim vratima. I urnebesne su! Poželim doći na jedan njihov trening samo da vidim je li istina sve što pišu (a pišu da su zgodni i bez majica).

Ako mi ne vjerujete, jednostavno posjetite Instagram jer da, WC na Filozofskom ima i to, vlastiti Instagram račun. Pozavidjela bi mu i svaka sponzoruša budući da ima 644 ‘pratitelja’, a čak ima i pametnije poruke od nje.

Nekim je porukama ipak mjesto upravo tamo – u zahodu.